Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Varga Mihály: Magyarországnak le kell kerülnie a szégyenpadról

Magyarország idén és jövőre is képes 3 százalék alatt tartani az államháztartási hiányt - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter.
A nemzetgazdasági miniszter szerint ha az Európai Unió a szokásos gyakorlat szerint dönt a túlzott deficiteljárások jövőjéről, akkor Magyarországnak le kell kerülnie a szégyenpadról, ahová a korábbi kormányok ültették - olvasható Varga Mihály Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A lap szombati számában a tárcavezető jelezte: a következő két hétben próbálják meggyőzni az EU-illetékeseket, hogy Magyarország idén és jövőre is képes három százalék alatt tartani az államháztartási hiányt. Ezt újabb egyenlegjavító intézkedések nélkül is tudja teljesíteni az ország, az uniós nyomás miatt azonban szükséges volt korrekciós tételek felmutatására - tette hozzá.

Varga Mihály azon reményének is hangot adott, hogy Brüsszelben nem keverik össze a politikai, jogi jellegű kérdéseket a költségvetési ügyekkel.

A miniszter szólt arról is, hogy semmilyen jelzést nem kaptak a három hitelminősítő cég szakértőitől arra vonatkozóan, hogy még az idén pozitív döntés születhet Magyarország esetében. "Miközben a piac mellettünk áll, a hitelminősítők, úgy tűnik, kitartanak korábbi - szakmailag felettébb vitatható - álláspontjuk mellett" - nyilatkozta a tárcavezető.

Olvasóink írták

 • 7. jozko 2013. május 20. 09:17
  „És mi lesz azokkal, akik miatt bérelt helyünk van?”
 • 6. kormoska 2013. május 19. 22:50
  „Az egyikről végre lekerül,de gyorsan felkerül majd egy másikra!
  Unortodoxia sosem lesz kedvenc Brüsszelben....”
 • 5. X_Y 2013. május 19. 13:55
  „Majd ha két egymást követő évben 3% alatt marad a hiány, akkor esetleg. De erre sok esély nincs mert 2013-ban nem fog összejönni - hacsak nem államosítják/megmentik a lakossági bankbetéteket.

  Addig meg csak kapjátok a kokikat meg a sallereket - és járhattok vissza lógó nyelvvel a padlón csúszva, akkor sem kerültök le a szégyenpadról, ahová minimum 5 évi bérletes helyetek van.”
 • 4. tol 2013. május 19. 07:42
  „egy Hegel nevü fószer mondta, hogy semmiböl nem lesz semmi. És az csekély vigasz, hogy a semmi is valami...”
 • 3. macs 2013. május 18. 15:22
  „"Magyarország idén és jövőre is képes 3 százalék alatt tartani az államháztartási hiányt." OK! csak nem mindegy, hogy milyen áron, mert mostanság zárolásokkal, adók növelésével érjük el. Nem értek hozzá, de ha a gazdaság megmozdulna, munkahelyek jönnének létre, nőne az állam bevétele, akkor a 3% alatti hiány könnyen tartható volna.”
 • 2. ugyanmé 2013. május 18. 14:49
  „"Varga Mihály: Magyarországnak le kell kerülnie a szégyenpadról"

  Ez Fényló Csillagunknak mindössze egyetlen szavába kerülne: "Lemondok".”
 • 1. X_Y 2013. május 18. 13:40
  „"Miközben a piac mellettünk áll, a hitelminősítők, úgy tűnik, kitartanak korábbi - szakmailag felettébb vitatható - álláspontjuk mellett"

  Csak azok a fránya befektetők nem akarnak jönni... Akik meg itt voltak, kifelé vonulnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre a pártokon is spórolnak

Nemcsak a választások előtti hónapokra, hanem a teljes 2014-es évre is felfüggeszthetik a pártok állami támogatását - írja a Magyar Nemzet. Tovább olvasom