Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Varga: minél hamarabb tető alá kell hozni az IMF-megállapodást

A politikus abban bízik, hogy már a nyár folyamán elindulhat az érdemi párbeszéd.
Varga Mihály miniszteri munkája során arra fog törekedni, hogy Magyarország minél hamarabb tető alá hozhassa azt az IMF-megállapodást, amelyik jelentős mértékben segítheti a gazdaság működését, és biztosítja a stabil finanszírozást.

Az IMF-tárgyalásokat tárca nélküli miniszterként felügyelő politikus - miután kedden átvette kinevezési okmányát a Sándor-palotában - újságíróknak azt mondta, minél hamarabb egyeztetéseket kezd elődjével Fellegi Tamással, a jegybank magyar delegációhoz tartozó tagjával és a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőivel. Ezt annak érdekében teszi, hogy már egy olyan egyeztetett állásponttal kereshessék meg a nemzetközi intézményeket, amelyet Brüsszelben és Washingtonban is képviselni tudnak.

Arra a kérdésre, hogy mikorra zárulhatnak le a tárgyalások, időpontot nem mondott, amit azzal indokolt, hogy a megbeszélések jelentős része nem rajtuk múlik, ugyanis az ügyben két másik fontos intézménynek kell egymással egyeztetnie. Hozzátette: abban bízik, hogy már a nyár folyamán elindulhat az érdemi párbeszéd. Megismételte, ő maga arra fog törekedni, hogy a szerződést minél hamarabb aláírhassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: a feladatom nem hatalom, hanem szolgálat lesz

A Fidesz-frakció leköszönő vezetője egyszerre tartja hivatali, politikai és intellektuális feladatnak a Miniszterelnökség vezetését. Tovább olvasom