Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Vargha Tamás: a honvédség teljesítette vállalt feladatait

Vállalásaik reálisak és végrehajthatóak voltak, továbbá összhangban álltak Magyarország teherbírásával és magas színvonalon tettek eleget szerteágazó nemzetközi és nemzeti kötelezettségeiknek.

A magyar honvédség nehéz, de sikeres évet tudhat maga mögött, és amit vállalt, véghez is vitte – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságán megtartott éves értékelő és feladatszabó értekezleten.

Vargha Tamás szerint vállalásaik reálisak és végrehajthatóak voltak, továbbá összhangban álltak Magyarország teherbírásával. Az államtitkár hozzátette: 2013-ban magas színvonalon tettek eleget szerteágazó nemzetközi és nemzeti kötelezettségeiknek.

Úgy értékelte, tavaly stabil alapokat fektettek le, amikre bátran lehet építeni a következő években.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy változtak missziós feladataik, ennek ellenére jelenleg is közel 700 honvéd teljesít szolgálatot Afganisztánban, Cipruson, Nyugat-Szaharában, a Sínai-félszigeten, Kongóban vagy Pristinában.

Vargha Tamás az idei év fontos feladatának nevezte a visegrádi négyek közös harccsoportjának létrehozását, mert "a szövetségesek több kulcsfontosságú területen vezető nemzetként számítanak hazánkra".

Vargha Tamás kiemelte, hogy a honvédség körültekintően, hatékonyan használja fel az adóforintokat, és azok mögött valós munka és teljesítmény áll. Példaként említette az újratárgyalt Gripen-szerződést, amely komoly megtakarítást hozott a tárcának és jelentősen megerősítette "a magyar honvédség legkorszerűbb fegyvernemét".

Az államtitkár szólt arról is, hogy az új közszolgálati életpályamodell teljes körű bevezetéséig havi bruttó 10 ezer forintos kiegészítő juttatást kap a Magyar Honvédség altiszti és legénységi állománya. Az érintett mintegy 12 600 katona márciussal kezdődően januárig visszamenőlegesen kapja meg emelt juttatását, ami esetükben a 2013. decemberi illetményhez képest a legénységnél átlagosan 7,2, míg az altiszteknél átlagosan 5,8 százalékos illetménynövekedést jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét elutasították a Sepeljev-házaspár menedékkérelmét

Az ukrán hatóságok szerint Olekszandr Sepeljevnek köze volt a Rodovid Bank egyik volt részvényese… Tovább olvasom