Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

várhidi péter a vagány húzásokról

Várhidi Péter megbízott szövetségi kapitány elégedetten értékelte a magyar válogatott teljesítményét a Kanada felett aratott szerdai 1–0-ás győzelem után, szerinte tanítványai nagybetűs csapatként nyertek.

labdarúgás

„ Gratulálok a fiúknak. Amikor megérkeztünk a tatai edzőtáborba, egy teljesen új szisztémát kellett kidolgoznunk, hiszen a játékosok nem ismerték egymást. Nagyon masszív volt a társaság, amit el lehetett sajátítani ez alatt a három nap alatt az ismerkedési délelőttől egészen a csapat pályára lépéséig, azt megtettük. Ennél több nem volt ebben a meccsben. Boldog vagyok, hogy mindenki helytállt. Hittel vallom, hogy a fiataloké a jövő, és boldogsággal tölt el, hogy olyan magyar válogatott jött le a pályáról, amely megmutatta, hogyan lehet meghalni a pályán a magyar színekért” – mondta a szakvezető, aki egyben az U19-es válogatott szövetségi edzője is, azaz jól ismeri a fiatalokat.
Várhidi – aki egyébként hat újoncot avatott – arról is beszélt a mérkőzés után, hogy a győzelem ellenére nem szabad azonnal kiugró eredményeket várni ettől a megfiatalított csapattól, s nem szabad túl nagy terhet rakni az együttesre.
„ Az volt a szándékom, hogy megmutassam a jövő útját, de leszögezem: minimálisan három év szükségeltetik ahhoz, hogy ezekből a srácokból ütőképes csapat formálódjon. Magyarországon nagyon kevés olyan fiatal van, aki nemzetközi szinten teljesíthet majd valamikor. Most nagyon kell vigyáznunk az értékeinkre, vissza kell fogni őket, be kell nekik bizonyítani, hogy még nem kész labdarúgók. Biztos vagyok benne, hogy az idősebbek között van jobb futballista azoknál, mint akik most pályára léptek, de hogy a szívük-lelkük a futballé, azt bebizonyították” – beszélt a jövővel kapcsolatos problémákról a tréner.
Várhidi szerint a csapat aratott diadalt, de a mindössze 18 éves Vass Ádámot külön kiemelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom