Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Várni kell a pálinkafőzéssel

Csúszik a házi pálinkafőzés szabályait rögzítő, módosított jövedéki törvény és a kormány 29 pontos akcióterve több elemének hatályba lépése - tudósított az RTL Klub és a Hír TV Híradója, valamint a hétfői Népszabadság.
A törvényt a parlament elfogadta, de Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke várhatóan augusztus hatodikán írja alá, ezután kerülhet csak a köztársasági elnök elé, akinek szintén alá kell azt írnia, mielőtt a Magyar Közlönyben megjelenik. A törvény pedig csak a közlönyben történő közzétételt követő 45. napon lép hatályba.

A televíziók idézték a Kormányszóvivői Iroda tájékoztatását, amely szerint ugyanígy Lezsák Sándor és Schmitt Pál köztársasági elnök aláírására vár a kisadókra vonatkozó törvény, melyben a vendéglátósok televíziókra vonatkozó üzemben tartási díját törlik el, valamint a módosított illetéktörvény is. Ez adómentessé teszi a családon belüli gazdaságátadásokat és illetékmentessé teszi a termőföld, tanya, mezőgazdasági termelőtevékenységhez szükséges művelés alól kivont területek, építmények és ingóságok tulajdonának, illetve vagyon értékű jogának megszerzését. A törvény a közzététel után három nappal lép hatályba.

A Népszabadság arra figyelmeztet: aki otthon most nekilát a megígért 50 liter pálinka legálisnak hitt lepárlásához, okkal számíthat büntetésre. Ennél lényegesebb jogszabályok is késnek: így a társasági-adókulcs 19-ről 10 százalékra történő, már júliustól esedékes csökkentése 500 millió forintos adóalapig, illetve a háztartásban és a ház körüli munkákban segédkezők jövedelmének adó- és járulékmentessé tétele havi ezerforintos regisztrációs díj megfizetése ellenében. Utóbbinál és az ingatlan-bérbeadást kedvezményessé tevő jogszabálynál az utolsó pillanatban dátumozták át az elsejét 15-ére - írja a lap.

Egyes családok tragédiáját tetézheti, hogy az akciótervben meghirdetett egyenes ági öröklés és ajándékozás illetékmentessége is csúszik, így aki a Lezsák–Schmitt-taktikázás idején veszíti el hozzátartozóját, még a régi szabályok szerint kénytelen megfizetni az illetéket - írja a Népszabadság.

Olvasóink írták

 • 9. reagens 2010. augusztus 02. 19:14
  „jaja. A szilva még a fán van.
  :))”
 • 8. KovácsPistike 2010. augusztus 02. 14:29
  „Hát még jó hogy várni kell. Most gyűjtöm a cefrét. Idő kell mire ebből kisüsti lesz.”
 • 7. Tapasztalt 2010. augusztus 02. 11:58
  „na ezeket a politikai taktikázásokat is a kisemberek szivják meg....”
 • 6. jq 2010. augusztus 02. 10:40
  „akkor ebből már csak törköly lesz...”
 • 5. alibaba 2010. augusztus 02. 08:52
  „A kapkodás közben rá jöttek ha elküldik a köztársassági elnöknek valószínű több törvényt visszadob megfontolásra illetve az alkotmánybírósághoz mert aggályos. Inkább megvárják az új elnököt a part katonát Ó vakon is aláírja enélkül hogy elolvassa. az a dolga ezért rakták oda és ennek ára van, hogy ott van.

  Lezsák Sándor akkora s .....g nyaló mert azt teszi a mit a király mond neki mert másképpen leváltják és nem nem lesz alelnök.”
 • 4. reagens 2010. augusztus 02. 08:50
  „Jajjajjaj, hát mibe akartok még belekötni elvtársak?...”
 • 3. Nostradamus 2010. augusztus 02. 08:42
  „Na persze, hoznak egy törvényt, de sz@rakodnak vele még egy darabig, hogy hadd fizessen csak a magyar! Undorító a bürokrácia, ami egyszerű lenne, azt jól megbonyolítják, közben meg szívunk.”
 • 2. Zs 2010. augusztus 02. 08:17
  „jaja!

  ráér még pár hétig A jogalkotó :))) (aki ezt a szót annak idején kitatlálta, az se volt normális...)”
 • 1. jozko 2010. augusztus 02. 08:04
  „Amíg "beérnek" a cefrék, addig ráér a rendelet....
  Mondjuk őszig.
  De akik a rendeletben bízva becefrézték a "hulló" gyümölcsöt, így vagy úgy, de főzetni kénytelenek...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nők 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek

Januártól 40 év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők – tudta… Tovább olvasom