Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Városi uniós irodát akarnak létrehozni

A liberálisok egyik legfőbb célja a városlakók gyarapodása – hangzott el a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) mosonmagyaróvári szervezete minapi sajtótájékoztatóján.
Az SZDSZ-sajtótájékoztatón Gábora Tibor képviselőjelölt elmondta: számításaik szerint 2007 és 2010 között a város fejlesztésére 10 milliárd forint forrás lehetséges. A legfontosabb fejlesztési célok közt szerepel a panelházak felújítása, út- és járdaépítés, a szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat korszerűsítése, a kerékpárutak kiépítése, játszóterek és zöldfelületek felújítása, intézmények felújítása, új sportcsarnok építése, a Mosoni-Duna, a Lajta-ágak, a Báger-tó rehabilitációja, vízisportcentrum építése a kórházi csónakház területén, ’56-os emlékhely létrehozása a volt laktanyában, a mosoni temető bővítése, felnőtt fogyatékosok otthona és mentőállomás építése, hőtávvezetékek rekonstrukciója.
Nagy Gábor képviselőjelölt hozzátette: a mosoni belváros rehabilitációja szerepel a Nemzeti Fejlesztési Tervben. Ahhoz, hogy mindez teljesülhessen, 7–8 milliárd forint külső forrást kell megnyernie a városnak. Szentkuti Károly hangsúlyozta: létérdek, hogy az uniós pénzek felett döntő országos és regionális fórumokban legyen képviselete a városnak. Erre egy irodát kell létrehozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polleninformációk

Az ÁNTSZ megyei intézetének mérései szerint a múlt héten Győr 70 km-es körzetében a nagyon erősen… Tovább olvasom