Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Városrészenként egy óvoda nyitva lesz

A nyárral együtt közel négyezer óvodás kisgyermek megy vakációra. Ez egyben kényszerű pihenő is a családokban, ahol többnyire négy hétre kell megszervezni a kisgyermek felügyeletét, tartalmas időtöltését. Ennyi szabadságuk pedig – kizárólag a nyárra – aligha van a szülőknek, s a munkahelyek többsége sem tapsol a többhetes távollétnek.

Várszegi Mónika, a győri polgármesteri hivatal óvodai referense lapunk érdeklődésére elmondta, a nyári leállásokkal kapcsolatban figyelembe vették az előzetes szülői igényeket, így városrészenként egy intézmény mindig nyitva tart majd.
– Február 15-ig felmértük a lehetséges igényeket, s az tűnt a legoptimálisabb megoldásnak, ha városrészenként egy óvodát nyitva találnak a szülők – tájékoztatott a megyeszékhely óvodai referense. – Ezt egy részletes táblázatba foglaltuk, amely minden óvodavezetőnél megtalálható és elkérhető. Így a szülők tájékozódhatnak az intézményekről, a befizetések időpontjáról.
A nyári leállás ideje alatt az intézményeket takarítják, festik, felújítják. Szeptembertől pedig három új óvodai csoportot alakítanak ki: kettőt a Sün Balázs Óvodában, egyet pedig a Nádorvárosi Közoktatási Központ Vackor Óvodájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisilő szobrok – az egyenjogúság jegyében

Brüsszel jelképét, a pisilő kisfiút 1619-ben helyezték el a Grand Place-tól két sarokra. A… Tovább olvasom