Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Vásárcsarnokban rendeznek sétát iskolásoknak

A gombaszedés fortélyairól, illetve a piacon kapható portékákról hallhatnak a 3-8. osztályos diákok a Fővám téri vásárcsarnokban.
A piac vezetése ugyanis szeptember vége óta különleges tanulmányi sétákat szervez az egyik legszebb fővárosi csarnokban. Eddig már 20 iskola körülbelül 4-500 diákja vett részt a programon; a cél az, hogy minél több gyerekkel ismerje meg a piaci vásárlás élményét - mondta el a Független Hírügynökségnek a csarnok igazgatója.

A helyszínen a gyerekek havonta egyszer Rimóczi Imre, országszerte ismert gombaszakértő segítségével ismerkedhetnek meg a gombafajtákkal, illetve a gombaszedés veszélyeivel. A szervezett túrákon ezen kívül végig vezetik a kicsiket a csarnok épületén, hogy a gyerekek lássák, melyik áru hol a legfrissebb, és egy tréfás vetélkedőn is részt vehetnek. Itt minden résztvevő apró ajándékot kap, a nyertest pedig egy szép kidolgozású, a Vásárcsarnokot bemutató könyvvel jutalmazzák.

Eddig csak fővárosi iskolások látogatták az intézményt, szerdán azonban a Fejér megyei Bakonycsernyén lévő iskola diákjai is ellátogattak a csarnokba, hogy meghallgassák Rimóczi Imre előadását. A professzornak szerdán mutatták be "gombaválogató" sorozatának harmadik kötetét, ami azért is érdekelte annyira a diákokat, mivel Bakonycsernye környékén rengeteg gomba terem, így a gyerekek is sokat foglalkoznak ezzel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NHH közzétette 2009-es piacfelügyeleti tervét

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közzétette 2009. évi piacfelügyeleti tervét, amelyben kiemelt… Tovább olvasom