Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Vass Imre: Akarjunk mindig többet

Vass Imre, a Rádió Plusz ügyvezetője Brian W. Aldiss Amíg világ a világ című regényéről beszél.
„Kisgyermekkorom óta imádok olvasni. Nagyon sokszor előfordult, hogy lefekvés után egy zseblámpával világítottam a takaró alatt, és úgy olvastam az aktuális regényt. Ma sem szeretek könyvet félbehagyni, ha tehetem, egyhuzamban olvasom el az egészet. Tulajdonképpen „mindenevő" vagyok. Nagyon sok írótól, sokféle könyvet olvastam, ezért nem volt egyszerű a választás! Talán azért erre a kötetre esett a választásom, mert jó húsz év után néhány évvel ezelőtt tudtam újra megszerezni és elolvasni. És ennyi idő után is ugyanúgy tetszett! Ez a könyv Brian W. Aldiss Amíg világ a világ című regénye.

A könyvben tökéletesen együtt van a lebilincselő történet, a gondolatébresztő mondanivaló és a szellemes stílus. A történet a jövőben játszódik, főhősei furcsa, félig primitív vadság állapotában élő, az óriások ellen harcoló, az ősvadonban vadászó és a Fedélzetek között vándorló emberek.

Miért tetszik a regény? Mert a főhős nem elégszik meg helyzetével, hajtja előre a kíváncsiság. Mindent kockára tesz és megtesz azért, hogy a végére járjon a titoknak, ami körülveszi őket. Mindig többet akar, és ezért tesz is! Számomra követendő példát mutat: Akarjunk mindig többet!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kenderültetvény egy hét alatt

Sopronban alig egy hét leforgása alatt immár a harmadik kábítószer-ültetvényt sikerült felderíteniük… Tovább olvasom