Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Vasutassztrájk: hétfő reggeli fővárosi helyzetkép

A Nyugati pályaudvaron is leállt a forgalom a reggeli műszakváltás után, így a főváros mindhárom pályaudvarán gyakorlatilag megszűnt a vonatközlekedés.
A Déli és a Keleti pályaudvaron éjszaka, illetve hajnalban sem jártak a vonatok, a Nyugatiban nem menetrend szerint ugyan, de közlekedtek a szerelvények reggel 6 óráig.

A fővárosban a Nyugati pályaudvaron reggel 6 óráig nem menetrendszerűen ugyan, de jártak a vonatok. A pályaudvar fogadott és indított is járatokat, egyedül a Kör-IC nem közlekedett - mondta a Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának a forgalmi ügyeletes. Hat órakor volt műszakváltás, azóta csak néhány járat közlekedik, és azok sem menetrend szerint. Három vonat indult el a váltás után reggel fél hétig, és egy, Vác felől érkezőt fogadott az állomás. Czapák Terézia, a helyi VDSzSz vezető ügyvivője közölte: a Nyugati pályaudvaron, illetve a szobi és balassagyarmati állomáson senki nem dolgozik. Azért indulhatnak vonatok, mert azok nem menetrendszerinti járatok, a mozdonyvezető döntött úgy, hogy az eredeti célállomáson túl viszi a szerelvényt.

Az állomáson egyébként kevesen tartózkodnak, és az utastájékoztatás is üzemel. Egy sárga mellényes vasutas, akit a MÁV központi ügyfélszolgálata küldött, segít a várakozóknak a helyszínen.

A Déli pályaudvaron hajnalban sokan érdeklődtek az információnál, de később kiürült az állomás, az utastájékoztatás egyébként üzemel. Éjszaka és kora reggel nem fogadott és nem indított járatokat a pályaudvar. A Déliből indulóknak azt tanácsolják, hogy próbáljanak a Kelenföldi állomásról indulni, mert ott még vannak olyan járatok, amelyeket el tudnak indítani.

A Keletinél teljesen leállt a vonatközlekedés. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint több utas tartózkodik ezen az állomáson, mint a másik kettőn. Az utastájékoztatás itt is működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasutassztrájk: országos körkép hétfő reggel

Az egész országban kiszámíthatatlan és bizonytalan a vonatközlekedés hétfőn a Vasúti Dolgozók Szabad… Tovább olvasom