Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Vb: Kedvező hatás?

Labdarúgás

A németországi kereskedelmi és iparkamara felmérése szerint mintegy hatvanezer új munkahely létesül az idei világbajnokságnak köszönhetően, ráadásul a sportág csúcseseménye általában is kedvező hatással lesz a gazdaságra.


A 20 ezer német cég bevonásával elkészített tanulmány megállapításai alapján az új munkahelyek egyharmada a vb után is megmarad, a legtöbb új munkavállalót pedig a turizmusban és a vendéglátásban alkalmazzák majd.
A megkérdezett vállalatok egyhatoda véli úgy, eredményében pozitív hatással jelentkezik a világbajnokság megrendezése. Érdekesség ugyanakkor, hogy egyes szakértők szerint a turizmus egésze nem profitál majd a futballfesztiválból, az utaztató irodák ugyanis vélhetően piacot veszítenek amiatt, hogy a németek többsége júniusban, júliusban inkább otthon marad.
Michael Glos német gazdasági és technológiaügyi miniszter arra szólította fel a tartományok illetékes elöljáróit, liberalizálják az üzletek nyitva tartásának idejét a vb egy hónapjában, hogy ezzel is elősegítsék a lehető legnagyobb forgalom megvalósulását.
A világbajnokság június 9-én kezdődik és július 9-én ér véget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gondokat nekünk kell megoldani

Sólyom László újévi beszédében óvott a lejárató kampánytól, a teljesíthetetlen ígéretektől. Tovább olvasom