Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

VDSzSz kontra MÁV: megint nem sikerült megállapodni

A szakszervezet követeléseiről egyeztetettek, a még elégséges szolgáltatásról azonban nem. A következő tárgyalás csütörtökön 16 órakor lesz.
Nem sikerült megegyeznie a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) és a MÁV-vezetőségnek a keddi megbeszélésen sem - tájékoztatott a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke. Bárány Balázs elmondta: a tárgyaláson a szakszervezet követeléseiről egyeztetettek, a még elégséges szolgáltatásról azonban nem. A következő tárgyalás csütörtökön 16 órakor lesz.

Arról egyelőre még nem döntöttek, hogy mikor folytatódik a hétfőn felfüggesztett munkabeszüntetés. Bárány Balázs ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a hétfőihez hasonló, négy megyében kialakult spontán sztrájkok is lehetnek.

A vasárnap éjfélkor kezdődött vasutassztrájk fél napig tartott. A munkabeszüntetés alatt is egyeztetett a MÁV és a VDSzSz. Hétfőn reggel 10-kor kezdődött a tárgyalás, 11 előtt pár perccel azonban be is fejeződött, eredménytelenül. Ezt követően döntött úgy a szakszervezet, hogy nem érdemes fenntartani a munkabeszüntetést, így 11 órakor felfüggesztették azt. Négy megyében - Szabolcsban, Hajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Borsod-Abaúj-Zemplénben - azonban tovább folytatták a sztrájkot 13 óráig.

A VDSzSz főbb követelési változatlanok, tehát a 6,9 százalékos béremelésen felül 10 százalékos kiszervezési pótlékot kérnek körülbelül 15 ezer munkavállalónak, valamint a MÁV Cargo privatizácijából való részesedést a 35 ezer vasutasnak. A szakszervezet legutóbb már azt mondta, hogy engedményeket tenne. Például azt, hogy több év alatt teljesítsék a követelést, esetleg annak mértékében is kötnének kompromisszumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 milliót fizetett ki eddig az APEH késedelmi kamatokra

Július 10-ig összesen több mint nyolcmillió forint késedelmi kamatot fizetett ki az Apeh a személyi… Tovább olvasom