Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Védett területen tilos korcsolyázni

Akár 150 ezer forintra is büntethetik azokat, akik természetvédelmi területen korcsolyáznak. A fokozottan védett területeken már tartózkodni is csak külön engedéllyel szabad.
Az illetéktelenek ugyanis zavarják a védett madarakat, a korcsolya éles hangja pedig felriasztja a télre elvermelő halakat. Ami akár tömeges kipusztuláshoz is vezethet. A Duna-Dráva Nemzeti park és a rendőrség közösen ellenőrzik a területeket.

A korcsolyázás ugyanis zavarja a télre elvermelt halakat. A halak elég közel vannak a felszínhez és a korcsolyázás éles hagja megzavarja őket. A védett holtágaknak a partján vannak a fokozottan védett réti sasok fészkei is, ahol ilyenkor kezdődik a fészekrakás, tojásrakás, majd a költés és ezt zavarják a korcsolyával - mondta el a Független Hírügynökségnek Omacht Zoltán a Duna-Dráva Nemzeti Park tájegységvezetője.

A korcsolya éles hangja annyira megzavarhatja a halakat, hogy az akár a tömeges kipusztulásukhoz is vezethet. A tiltott területeken mégis korcsolyáznak. Az ő bírságuk akár 150 ezer forint is lehet. A természetvédelmi őrök és a rendőrség a napokban közösen végigjárják a fokozottan védett területeket, akik tiltott helyen korcsolyáznak, azokat megbüntetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb mellényeket vásárolnak Zalalövőn - a régieket ellopták

Zalalövő - Kudarcba fulladt a jótékonykodás Zalalövőn, de a vállalkozó nem adja fel - legalábbis… Tovább olvasom