Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Védműfelújítás a Felső-Tiszán és mellékfolyóin

Mintegy 100 millió forintot költött az idén a védművek felújítására a Felső-Tiszán, valamint mellékfolyóin a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bodnár Gáspár, a szervezet igazgatója nyíregyházi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
A felújításokkal a leginkább árvízveszélyesnek tartott térségben továbbra is megfelelő a karbantartottsága az 541 kilométer hosszú töltésrendszernek, illetve a műtárgyaknak, s megbízhatóan működik az előrejelző- és riasztóhálózat is - mondta a vízügyi szakember.

Hozzátette: a vízügyi igazgatóság előkészítette a beregi tiszai töltés fejlesztését Vásárosnamény és Lónya között, továbbá a Gulács és Jánd közötti árapasztó vésztározó megépítését. A közel 34 milliárd forint értékű beruházás 2010-ben indul.

Bodnár Gáspár tájékoztatása szerint az őszi végi, téli és tavaszi, várható árhullámokra készülve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyók, a Tisza, a Szamos, a Kraszna, a Túr és a Lónyay-főcsatorna mentén már most rendelkezésre állnak a stratégiai védelmi anyagok és eszközök.

A jelenlegi készlet 583 ezer homokzsákból, 15 ezer köbméter homokból, 2.200 folyóméter hosszú, előre gyártott nyúlgátelemből, 21 ezer négyzetméter szűrőszövetből áll az árvízi védekezés megkezdéséhez. Az igazgató hozzáfűzte, hogy szükség esetén, a beszállítókkal kötött megállapodás alapján, nyolc órán belül további jelentős mennyiségű anyagot tudnak eljuttatni a folyók menti töltésekre.

A szabolcsi vízügyi szervezet vezetője külön szólt arról, hogy a védművek felújításában és karbantartásában az idén 236 közmunkás és 556 közcélú feladatokat ellátó ember is részt vett. A közcélú munkások az Út a munkához elnevezésű programban kapcsolódtak be a feladatok ellátásba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépkocsijával ment neki a biztonsági őrnek egy bolti tolvaj

Gépkocsijával neki hajtott a biztonsági őrnek egy bolti tolvaj Szolnokon az egyik nagyáruház… Tovább olvasom