Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Vége a menetelésnek

Kosárlabda Jekatyerin-

burg MKB-

Euroleasing 99 74 (27–12, 25–19, 31–17, 16–26)


Jekatyerinburg, női Euroliga-mérkőzés, 2000 néző. V.: Dovidavicius (litván), Dimitriev (fehérorosz).


MIRONOVA 12/6
Sauret 11/3
Szitnyak 6
GRIFFITH 12
BATKOVIC 18
Cs.: Karpova 6
DABOVIC 20/3
ZAKALUZSNAJA 14
Edző: Zoran Visic
Teasley 2
Károlyi 15/3
Horváth Zsuzsa 9/3
CSERNY 14/6
MATOVIC 25
Cs.: Eördögh 4
Honti 1
Gorbunova 4
Kocsis
Edző: Natalia Hejková
A hazaiaknál Griffith játszott, Dydek és Whalen nem. Cserny, majd Károlyi akcióból szerzett kosaraira büntetőkkel válaszolt a Jekatyerinburg. A zöld-sárgáknak bő két és fél perc elteltével megvolt a négy csapathibájuk. Az amerikai csillag, Yolanda Griffith kosaraival megugrott a Jekatyerinburg. Hejková 11–4-es hazai vezetésnél – a személyi hibák tekintetében 5–0 volt a soproniak „javára” – kért időt.
Az addig a régi szovjet népek barátsága jegyében bíráskodó játékvezetők gyorsan ítéltek két-két személyit Batkovic és Karpova ellen, de a soproni pontok csak nem gyarapodtak. Sok volt az eladott labda, de talán még több a rossz dobás. A negyed hajrájában Horváth Zsuzsa hatperces soproni kosárcsendet tört meg egy triplával. Közben a Jekatyerinburg Griffith és Batkovic vezetésével 19 pontot dobott... A negyed végén az oroszok a csereként beállt Dabovic találataival növelték előnyüket.
Cserny triplájával indult a második negyed, majd az addigi „importból dolgozó” orosz csapatnál a helyi erők is megvillantak. Mironova triplája, majd Szitnyak duplája keserítete tovább a soproniakat, akik Károlyi távoli találatával is csak 15 pontra (34–19) jöttek fel.
Hiába talált be rögtön pályára lépése után Gorbunova, Dabovic továbbra is tarthatatlan volt, triplájával húsz pontra nőtt a hazai előny. Károlyi révén próbálta – tisztes távolságból – követni ellenfelét az MKB. A félidő végén Zakaluzsnaja és Sauret kosaraival tovább nőtt a különbség. Az első félidőben brillírozó Batkovic és Dabovic szünet után is „bekezdett”, Teasley pedig kipontozódott.
Újra nyomasztó fölénybe került a Jekatyerinburg. A magát összeszedő Matovic mellett más nem jelentett veszélyt a hazai kosárra. A negyed közepén Griffith újra villogott, a különbség harminc pont fölé nőtt. Majd még az ex-soproni Zakaluzsnaja is „megszórta” volt csapatát, folyamatosan nőtt az orosz együtes előnye, szétesett az MKB játéka.
A zárószakaszt kötelességből lejátszoták a felek, „kozmetikázott” is az eredményen az MKB, de a fontos kérdések már gyakorlatilag akkor eldőltek, amikor a Jekatyerinburg az első negyedben a 3. és a 9. perc között egy 19–0-ás rohamot „vágott ki”.
A zöld-sárgákból a jelek szerint nagyon sokat kivett az éjszakai utazás, meg talán az előző két-három hét szenzációs menetelése, csak egyes időszakokban tudtak ellenállást kifejteni.
Natalia Hejková: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, s az utóbbi hetek jó játéka után védekezésben is gyengék voltunk, nem tudtunk mit kezdeni a palánk alatt a Griffith–Batkovic kettőssel. Csak annak örülök, hogy a végén volt tartása a csapatnak, de több jót erről a mecsről nem tudok mondani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ergométer: bárki jelentkezhet

Evezés

Évekkel ezelőtt – 1999-ben és 2000-ben – a Győri Víz-
Tovább olvasom