Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Véget ért az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

Szili Katalin szerint a parlament elmúlt fél éve a finomhangolás időszaka volt, az Országgyűlés megalkotta a reformfolyamatokhoz kapcsolódó törvényeket. A házelnök erről a szokásos záró sajtótájékoztatóján beszélt kedden.
Szili Katalin szerint a parlament elmúlt fél éve a finomhangolás időszaka volt, az Országgyűlés megalkotta a reformfolyamatokhoz kapcsolódó törvényeket. A házelnök erről a szokásos záró sajtótájékoztatóján beszélt kedden. Eljutottunk egy forró ősztől egy langyos tavaszig - fogalmazott Szili Katalin - közölte az MTV a távirati iroda hírét.

Sikerült tennünk annak érdekében, hogy megelőzzük, hogy demokráciánk a gyűlölködés páncéljába merevedjen - tette hozzá az Országgyűlés elnöke.

Negyven ülésnapot tartott és 347 órát ülésezett az Országgyűlés a tavaszi és a rendkívüli nyári ülésszak alatt - mondta Szili Katalin. Ez annyi, mintha az Országgyűlés két hétig éjjel-nappal ülésezett volna.

Szili Katalin elmondta: az elmúlt fél év alatt 106 törvényt, és 69 országgyűlési határozatot fogadott el a parlament. Felhívta a figyelmet arra, hogy négy ellenzéki indítványt is megszavazott a Ház: az adózás rendjéről, a büntetőeljárásról, a büntető törvénykönyvről, valamint a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását.

Ellenzéki és kormányzati összefogással módosították az állpolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló törvényt a jövő nemzedéke ombudsmani poszt létrehozásának érdekében.

Az Országgyűlés elnökének tájékoztatása szerint a plenáris üléseken 126 interpelláció, 116 kérdés, 160 azonnali kérdés, 166 napirend előtti felszólalás hangzott el és 684 írásbeli kérdést válaszoltak meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrök ébresztették az elaludt betörőt

A polc alatt aludta az igazak álmát egy betörő a Borsod - Abaúj - Zemplén megyei Mályiban, amikor a… Tovább olvasom