Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Végkielégítés: mennyit fizetnek Magyarországon?

A végkielégítés – akárcsak a felmondási idő alatt kézhez kapott bér – elsődleges célja, hogy a kiszolgáltatott helyzetbe került munkavállaló addig is meg tudjon élni, amíg új munkahelyet nem talál.

A munka törvénykönyve szerint a munkavállaló akkor jogosult végkielégítésre, ha felmondanak neki, vagy azért nincs munkahelye, mert a munkáltatója jogutód nélkül szűnik meg. Az öregségi nyugdíj előtti öt évben csupán különösen indokolt esetben lehet elbocsátani valakit. Ha ez történik, akkor a munkaviszonyban töltött évek szerint járó végkielégítés összege háromhavi átlagfizetéssel emelkedik. Annak az alkalmazottnak, akinek azért tudnak felmondani, mert már nyugdíjat kap, nem jár kompenzáció.
 
A törvény szerint végkielégítésként legalább három év munkavégzés után egy-, öt év esetén kettő, legalább tíz év esetén három-, tizenöt év után négy-, húsz év esetén már öthavi, legalább huszonöt év után pedig félévi átlagkereset jár a munkavállalónak. Az elmúlt évek botrányai miatt a kormány végre korlátozta az állami cégek vezetőinek javadalmazását, béremelésük és a számukra kifizethető végkielégítés mértékét is: határozott és határozatlan idejű munkaviszony esetén egyaránt csak a munka törvénykönyvében meghatározott általános szabályokat lehet alkalmazni.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint, ha a közalkalmazott rendkívüli lemondással távozik, a munkáltató köteles kifizetni annyi időre járó átlagkeresetét, amennyi a felmentése esetén járna. Emellett akkor kaphat végkielégítést, ha felmentik tisztségéből – kivéve abban az esetben, ha tartós alkalmatlansága vagy nem megfelelő munkavégzése miatt kerül sor erre –, illetve ha munkahelye jogutód nélkül megszűnik, és már legalább egy éve közalkalmazotti jogviszonyban dolgozik. Ez esetben egyhavi, három év szolgálat után három-, öt év után négy-, tíz év esetén öthavi, tizenöt év után félévi, legalább húszévi közszolgálat után pedig nyolchavi átlagkeresetét kapja végkielégítésként. Az öregségi nyugdíj előtti öt évben elbocsátott közalkalmazott járandósága a jogszabály szerint négyhavi fizetéssel emelkedik.

A köztisztviselőt felmentése esetén a felmondási időre járó fizetése mellett végkielégítés is megilleti: kivéve, ha gyakornok, nyugdíjazzák, vagy pedig feladata ellátására alkalmatlan. Ha a köztisztviselő vitatja a munkáltató döntését, munkaügyi bírósághoz fordulhat: ha a bíróság igazat ad neki, és nem kívánja közszolgálati jogviszonyát fenntartani, a köztisztviselőt megilleti a végkielégítés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahely zöldben – kíméld az idegeid!

A növények csökkentik a stresszt. A munkaadók pénzt takaríthatnak meg segítségükkel, a munkavállalók… Tovább olvasom