Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Végleg bezárt a West Balkán

Végleg bezárt Budapesten a West Balkán elnevezésű hely, ahol egy hete meghalt három fiatal lány - közölte a szórakozóhely honlapján.
"A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért" - olvasható az egyszínű fekete oldalon, néhány szubjektív, fájdalmat, elkeseredést és részvétnyilvánítást kifejező, helyenként önkritikus mondat között. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a West Balkánt, ahol múlt szombat éjjel három fiatal lány a diszkóból kiáramló tömegben életét vesztette. A történtek miatt a rendőrség eddig hat ember ellen indított büntetőeljárást több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával.

"Nem tudjuk és nem értjük, hogy mi történt. (...) valamit elrontottunk. (...) Nem mondhatjuk azt sem, hogy mi nem tehetünk róla, mert mi is hibáztunk. A három lány halála feldolgozhatatlan, érzéseink kifejezhetetlenek. (...) Létezésünkkel a szülők, barátok, hozzátartozók és minden jó érzésű ember gyászát sértenénk meg. Ebben a gyászban egész hátralévő életünkben osztozunk. Minden tényt megmásítatlanul feltárunk. Ha a felelősség minket terhel, vállaljuk, de ettől még lelkiekben nem tudunk elszámolni magunkkal" - áll a West-Balkán honlapján.

Már több fővárosi szórakozóhely is bejelentette, hogy ideiglenes bezárással fejezi ki részvétét a szombati diszkótragédia miatt.

Olvasóink írták

 • 19. IVY 2011. január 24. 12:35
  „Anno 1987 IH Szeged.
  Tini Disco 17-22 óráig.
  Villanyoltás....irány haza.
  Senki nem bócorgott utána az éjszakában.”
 • 18. cel 2011. január 24. 09:22
  „Szerintem a szülők többsége nem engedte el a gyerekét, csakhogy a gyerekkel nem lehetett bírni. Szerintem.
  Nagyon helyes, minden ilyen degenerált helyet be kell zárni.”
 • 17. cel 2011. január 24. 09:21
  „Nagyon helyes, csukják csak be az ilyen hülye helyeket, a halottakat megelőzően kellett volna.”
 • 16. vári 2011. január 24. 00:19
  „sajtkukac

  Miért, este tízkor nem taposhatnak halálra? Vagy húszévesen?
  Dehogynem. Sajnos.
  Még csak bulizni sem kell hozzá - _bármilyen_ tömegben előfordulhat, ha kitör a pánik, pl. egy ünnepségen.”
 • 15. amurvadász 2011. január 23. 22:14
  „http://index.hu/bulvar/2011/01/23/vegleg_bezart_a_west-balkan/”
 • 14. sajtkukac 2011. január 23. 20:37
  „Egyáltalán miért kell éjjel kezdődnie egy bulinak, miért kell hajnal 1-től jólérezni magát a fiatalságnak? ´Bezzeg az én időmben´ délután 5-6-kor is jól tudtuk érezni magunkat, és este 10-kor vége volt a bulinak. Semmivel nem lettünk szegényebbek, vagy nyomorultabbak. Én a szülőket is felelősségre vonnám, hogy miért van a 14-15 éves gyerekük a nagy magyar éjszakában kóborolva ilyen helyeken?”
 • 13. SibánRoland 2011. január 23. 18:44
  „az a baj h csak akkor jönnek rá h baj van ha már többen meghalnak és nem foglakoznak vele....
  eddig nem keményitettek be törvény irás végett most h meghalt az a 3 fiatal lány mostmár mindent elkezdtek gondolkodni..:S”
 • 12. csillogás 2011. január 23. 16:34
  „10. hozzászólás la-za 2011.01.23. 16:05 .

  Belegondoltam. Erről nekem más a véleményem. Ha egy köröm cipőben egy cigicsikkre lépsz, azt is megérzed.

  De teljesen mindegy. Elfogadom persze más álláspontját is. Csupán csak máshogy gondolom!

  Buszos témához pedig, igen. A busz oldalában már előkerül a bot meg a járókeret az időseknél.:)”
 • 11. la-za 2011. január 23. 16:10
  „4. Nórikám 2011.01.23. 12:00

  Szerintem ez a buszos téma nem ide tartozik, de ha már említetted, akkor azt is meg kell jegyezni, hogy nem csak az ifjúság furakodik az ülőhelyért. Találkoztam elég sok olyan idősebb hölggyel és úrral, akik bottal is alig tudták megközelíteni a buszt, de az ülőhelyért úgy szaladt, hogy alig bírtam állva maradni.... :)”
 • 10. la-za 2011. január 23. 16:05
  „2. csillogás 2011.01.23. 11:38

  Hidd el, hogy van az a tömeg, ahol nem tűnik föl ha valakire rátaposol. Előfordul, hogy annyian vannak, hogy csak és kizárólag arra tudsz figyelni, hogy te ne kerülj alulra. Ez nem az emberségen vagy egyéb dolgokon múlik. Évekkel ezelőtt voltam olyan buliban, ahol elfordulni sem tudtam, nemhogy lehajolni és megnézni, hogy mi van a lábaim alatt....gondolj bele, ha egy ilyen tömeg pánikszerűen megindul....”
 • 9. Grabowsky 2011. január 23. 16:01
  „Máshol?? Ugyanitt, de más néven...”
 • 8. SzMgabi 2011. január 23. 14:52
  „Ezt bezárják, majd nyitnák máshol másikat !”
 • 7. macs 2011. január 23. 13:27
  „Én már voltam hatalmas tömegben, ahol szinte semmit sem tudtál tenni, mert sodortak az emberek. Úgy kell elképzelnil, mint egy tömött buszt, ahol az emberek egymás testének vannak nyomva. Nagy nehezen sikerült kiverekedni magam a falhoz és odalapulnom. Ebben a szituban nem volt pánik, az emberek a tűzijáték után, a Duna partról a Váci utcán akartak a kijutni a Ferenciek terére.
  Lehet itt szidni mindenkit, szervezőt, biztonságiak, a gyerekeket, de ha kitör a pánik, akkor az ösztönök dolgoznak és nem az ész.
  Inkább arról kéne beszélni, hogy ahol nagy tömeg van, és kitör a pánik, mit javasolnak a szakemberek, mit csináljunk. A szervezőket kiképezni a tömeg irányítására és a pánik csititására, már ha ez egyáltalán lehetséges. Persze az sem utolsó dolog, ha vannak menekülési útvonalak.
  Egy ismerősöm mindig azt mondta, a legjobb a hátsókijárat közelébe tartózkodni, lehetőleg háttal a falnak. :-)”
 • 6. csillogás 2011. január 23. 12:27
  „Nórikám, értem én persze, hogy mire gondolsz! Voltam már olyan buliban én is, ahol gyomorszájba vágtak anno, mert razzia volt, és mindenki menekült. De pontosan azért kellett vna figyelniük másokra is, pl. az, aki segitett fel embereket a földről... neki sem volt kötelező. De ilyenkor a fontos a lélekjelenlét, mint olyan.

  Kispacni, egyet értek, bár nem tudom megérteni, hogy miért mosnák magukat, ha egyszer tudják, ők igen is felelősök mindazért, ami ott történt...”
 • 5. kispacni 2011. január 23. 12:01
  „Utlevelet gyorsan bevonni, és minimum házi őrizet, hamár ennyire töketlen volt az ügyészég, hogy nem sikerült előzetesbe őket küldni. Ez az ugynevezett "konnyfakasztó önmarcangoló" önbezáró nyilatkozó csak arról szól, hogy így próbálnak szökni. Céget bezárni, pénzt kitalicskázni és eltünni.
  Nehogy már bevegye valaki.”
 • 4. Nórikám 2011. január 23. 12:00
  „2.csillogás: Sajnos nagyon sokan, sokszor "levizsgáznak" emberségből!! Nem mentségként, de itt veszélyt éreztek, ezért ment az esztelen tülekedés. De gondold csak el azt a szitut, amikor az ifjúság a tömegközlekedésre tülekedik fel, lesöpörve a gyengébbet, idősebbet, a lépcsőről. Semmi veszély, csak gyorsan le akar ülni, arra az egy meg állóra. Ez itt a baj! Soha senkire nincsenek az emberek-tisztelet a kevés kivételnek- tekintettel! Ma nem igazán cool figyelmesnek, toleránsnak, hogy ne mondjam udvariasnak lenni!”
 • 3. deszkás 2011. január 23. 11:44
  „Itt is ki fogják mosni magukat és mindenki ugrálhat az égig. Sajnos.”
 • 2. csillogás 2011. január 23. 11:38
  „Azok is levizsgáztak emberségből, akik megtaposták a lányokat. Nekem momentán feltünne, hogy ráléptem valakire. Most vagy az alkohol és egyéb bóditó termékek miatt, vagy azért mert annyi gerinc nincs bennük, hogy felvállalják, mert persze érthető, hogy nem volt szándékos, viszont az én lelkiismeretem bizony megszólalna, és elgondolkoznék, hogy lehet, hogy az én taposásom volt halálos. Tipikus magyar mentalitás.
  Azt is nehezen hiszem, hogy az egyik lány hasán található "vágott" seb késtől származik, DE(!) kizárt, hogy az, aki rálépett, reggel vagy utána nap nem csodálkozott azon, hogy vajon a tüsarkán mi az a vérfolt.

  Nem a korával van bajom annak a senkinek, hanem hogy ha én szervezek, rendezek egy bulit, akkor nem engedhetek meg magamnak sem alkoholt, sem drogot, pláne hogy ott mindennek simán kell mennie, és nem történhet baj. Ezek után még az lesz a gyönyörü, ha közli, ő bizony ártatlan. Na akkor köpném le...”
 • 1. szilléri 2011. január 23. 11:30
  „21 éves kiskööööööööööcsög drogos gyerek hibája miatt három fiatal halála több mint csőd bűntett!

  ,,Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint, bár a Noise Night Life csapata már több mint egy éve szervez több ezer fős bulikat, a rendezvényeket szervező Noise Life Production Kft-t csak 2010 júniusában jegyezték be. Kecskés Tamás, aki azóta is kizárólagos tulajdonos, félmillió forinttal alapította az újhartyáni székhelyű céget, és bár egy vele készült októberi interjúban arról beszélt, hogy befektetők is vannak a láthatáron, cégének tulajdonosi háttere nem változott - írja a Napi Gazdaság.

  A Noise Life Production fő profilja a társasági szerződés szerint az utazásszervezéssel és utazásközvetítéssel egy kategóriába eső ,,egyéb foglalás", tevékenységi körébe tartozik továbbá az egyéb szórakoztatás, és szabadidős tevékenység, illetve konferencia és kereskedelmi bemutató szervezése is. Mivel a céget tavaly alapították, árbevételéről és pénzügyi eredményeiről nincsenek adatok.

  A West Balkán számos költözést ért már meg, közel egy évtizede működik, jelenlegi helyén 2009 óta tevékenykedik. Azóta két cégnek is itt található a telephelye. Az egyiket, a vendéglátással foglalkozó West-Balkán Kft-t még 2001 tavaszán jegyezték be, tulajdonosa Arató Gábor és Szalontay Győző. A cég 29,4 millió forint árbevétel mellett 657 ezer forint adózott eredményt ért el 2009-ben."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy-kétórás várakozásra lehet számítani a határátkelőkön

Egy-kétórás várakozásra lehet számítani közúti határátkelőhelyeken a személyforgalomban, amit még… Tovább olvasom