Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Végleg széteshet a Sopron

A fő támogatók kilépése miatt nagy a baj Sopronban. Szombaton már az edzőmérkőzés is elmaradt. Tóth Mihály és Szekeres Tamás Norvégiába szerződött, s a többi játékos, valamint Pintér Attila edző maradása sem biztos.

Labdarúgás

Elmaradt a FC Sopron szombat estére tervezett FC Lublin elleni felkészülési mérkőzése. Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője beszámolt róla, hogy a pénteken bejelentett változás – a klub második jelentős szponzorának, Antók Zoltánnak a kiszállása – után négy felnőtt és négy, az első csapat keretéhez tartozó, ám juniorkorú labdarúgó vállalta volna a fellépést. Az együttest további saját nevelésű labdarúgókkal kellett volna kiegészíteni. A fejleményekről a soproni ügyvezető tájékoztatta a lengyel klub képviselőit, akik ezek után úgy döntöttek, nem vállalják a számukra szakmailag vélhetően nem igazán értékmérő mérkőzés lejátszását.
A kialakult helyzetről Gőbl Gábor így vélekedett: „Jelen pillanatban a következő évadra nagyjából az előző évi költségvetés negyven százalékával, azaz mintegy 140–150 millió forinttal kalkulálhatunk. Ennek megfelelően tettük meg a szerződési ajánlatainkat a labdarúgóknak, valamint az edzőnek.”
Gőbl Gábor nem tagadta, igen nehéz helyzetbe került a soproni futball. A történetek után még az élő szerződésekkel bíró labdarúgóknak – Földvári Csabának, Bagoly Gábornak, Somorjai Tamásnak, Károlyi Sándornak, Horváth Tamásnak és Horváth Andrásnak – is új, „karcsúbb” szerződéstervezetet adtak át. A sportvezető bízik benne, hogy sikerül megegyezni a labdarúgókkal, ám ha nem fogadják el a játékosok az új ajánlatot, akkor július 13-i határidővel felbontják az ő megállapodásukat is. Ugyanígy kétséges az edző, Pintér Attila maradása is.
Az már a hétvégén eldőlt, hogy a klub két labdarúgója is Norvé-

giába igazolt. Mind Szekeres Tamással, mind pedig Tóth Mihállyal élő szerződése volt a klubnak, amelyet mindkét esetben felbontott a klub. Tóth Mihály esetében közös megegyezéssel, míg Szekeres szerződésében volt egy olyan pont, mely szerint ha Skandináviába hívják a védőt, akkor távozhat. Szekeres fél plusz egy évre a Trömso csapatához szerződött, amely a jelenleg félidejénél tartó bajnokságban a 11. helyen áll.
Tóth Mihály új klubja a Fredrikstad lesz. A támadó elmondta: új együttese – amelyhez három és fél esztendőre szerződött – jelenleg a hetedik a skandináv ország bajnokságában, és az edzője nem más, mint a korábbi norvég sikerkapitány, Egil „Drillo” Olsen.
Mint ismeretes, Bárányos Zsolt az angol Leeds United felé tart, Balaskó Iván Pécsre szerződött, ahova valószínűleg követi Csordás Csaba is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.28.

Tovább olvasom