Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Végrendeletet hamisítottak, hogy ne kelljen fizetniük

Hamisította az elhunyt szülője végrendeletét három örökös, hogy így ne kelljen befizetniük több tízmilliónyi illetéket. Az APEH azonban rájött a csalásra, így feljelentést tett az ügyben a vámosoknál.
Csaknem két éve egy elhunyt a végrendeletében arról rendelkezett, hogy három örököse igényt tarthat 465 millió forintnyi tagi kölcsön visszakövetelésére. Az APEH ezután 90 millió forintos illetéket állapított meg.

Az örökösök azonban később azt állították, hogy találtak egy korábbi végrendeletet, amit szülőjük saját kezűleg írt. Ebben már nincs szó a több százmillió visszakövetelésének lehetőségéről, így lényegesen csökkent volna az általuk befizetendő illeték is.

Felmerült azonban a gyanú, hogy az utóbbi végrendelt hamis. Az adóhatóság így feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Nyomozó Hivatalánál adócsalás és közokirat hamisítás miatt - tájékoztatott csütörtöki közleményében az APEH.

Olvasóink írták

 • 4. klj_54 2009. július 17. 11:48
  „No én is odajutottam, hogy a hitem elveszett a jogállamiságban!
  Ez nem jogállam hanem a joggal visszaélők (képviselők, kormány)állama:(”
 • 3. KolompárRómeó 2009. július 16. 22:00
  „Maximálisan felháborító! Ez az ember dolgozott, ha már tagi kölcsöne volt! Gondolom, ennek az elszámolása után kifizettetik a mindenféle adókat és illetékeket. A maradék nettóból teljesen jogosan adóztat az állam sokadjára UGYANAZÉRT, mert megérdemli. Mert csak. Azért. Mert most nyomták fel duplájára a képviselők költségtérítését. Mert a szerencsétlen kátrányos helyzetűeket valamiből finanszírozni kell. Mert "nahát, jéééé" duplája lett a Margit-híd felújítása a MI pénzünből. Teljesen jogos a dolog és felháborító, hogy az állam nem kapja meg a "jogos" jussát.”
 • 2. flexsnake 2009. július 16. 15:29
  „bocsánat, a 90milla illetéket ki tudná befizetni? Az örökösödési adó a leggusztustalanabb dolog ami létezik.”
 • 1. igazságkereső 2009. július 16. 14:53
  „Igazán kár volt ezt tenniük.Dr.Dávid Ibolya és tsa,Herényi Károly hónapok óta hirdeti, hogy elintézték a parlamentben,hogy ne kelljen örökösödési illetéket fizetni és állítólag ennek eltörlése már meg is történt.Legalább ezt hirdeti az MDF két korifeusa, akik diadalittasan ebből élnek,hogy a 7 éves parlamenti működésük alatt ezt milyen sikerre vitték.Akkor miről szól most itt a híradás? Akkor most a Dávid - Herényi kettős csak szédítette az olvasókat és a választókat? Mi folyik itt?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz embert lakoltattak ki az ózdi bomba miatt

Kétszáz embert kellett kilakoltatni Ózdon csütörtökön dél körül, egy feltehetően második világháborús bomba miatt. Már mindenki elhagyta a lezárt területet. Tovább olvasom