Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Végtörlesztés: januárban tájékoztatják a közszféra dolgozóit

Most összesítik, hogy eddig hány közszolgálati dolgozó jelentkezett a végtörlesztéshez igénybe vehető munkáltatói kölcsönre.
Jelenleg is zajlik az összesítése annak, hogy eddig hány közszolgálati dolgozó jelentkezett a végtörlesztéshez igénybe vehető munkáltatói kölcsönre. A munkahelyi vezetők januárban tájékoztatják a közszféra érintett dolgozóit arról, milyen lehetőségeik, további teendőik vannak ezzel kapcsolatban - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdán újságírók előtt.

Szijjártó Péter emlékeztetett, Orbán Viktor kormányfő a napokban levelet írt a közszolgálatban dolgozóknak, felhívva a figyelmet a végtörlesztés lehetőségére. A levélben a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy a kormány kedvezményes kamatozású forinthitel biztosításával kíván segítséget nyújtani a devizahitel rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez.

A kormányfő szóvivője kiemelte, fontos, hogy a közszféra dolgozói közül is minél többen "kiszabaduljanak a devizahitelek csapdájából", így ugyanis sokkal jobb teljesítményre lehet számítani tőlük.
Azt, hogy közülük eddig hányan jelezték munkahelyi vezetőjüknél, hogy végtörleszteni akarnak, még nem lehet tudni, az adatokat folyamatosan összesítik. A vezetők jövő januárban közlik a végtörleszteni szándékozókkal, milyen további teendőik, lehetőségeik vannak - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a végtörlesztésre december 30-ig lehet jelentkezni. Eddig az adott banknál és a munkahelyi vezetőnél is jelezni kell a szándékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügy: letétben a felmondólevelek, Orbán akciótervre adott utasítást

Az akciótervnek azt kell szolgálnia, hogy Magyarországon ne alakuljon ki olyan helyzet, mint a… Tovább olvasom