Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

VEKE: botrányos a MÁV vágányzára

Botrányosnak nevezte csütörtöki közleményében a MÁV hétvégi vágányzárát a Városi és Elővárosi Közlekedési egyesület (VEKE). Az egyesület hiányolja a tájékoztatást és a szervezést.
A közleményben foglaltak szerint a hétvégén vágányzárral járó munkák lesznek Budapesten a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között, ami miatt a kettőből egy vágányt lezárnak. A Gödöllő-Hatvan, illetve a Sülysáp-Nagykáta-Szolnok vonalon közlekedő elővárosi vonatok azonban a tervek szerint csak Kőbánya felső állomásig közlekednek, és innen fordulnak vissza.

Kőbánya felső állomásnál semmilyen "értelmes" tömegközlekedési kapcsolat nincs, a BKV 15-20 percenként járó, "csigalassúságú" és nem is a Keleti pályaudvarhoz közlekedő 37A villamosát leszámítva.

Tájékoztatás nincs, nagy pályaudvari, figyelemfelkeltő hirdetményeket, hangos bemondásokat, sajtóhíreket két nappal a vágányzár előtt nem találtak az egyesület tagjai. Sőt, a MÁV-Start honlapján a szombati vágányzárról csütörtök délben egy árva szó sem volt - tették hozzá.

Mint írták: "a vágányzári terv tipikus példája a MÁV utas ellenes, posztkommunista nagyvállalati működésének, ahol a belső üzemi önérdekek, a vasúttársaság belháborúi fontosabbak annál, hogy az utasokat elszállítsák, tájékoztassák".

A VEKE ezért arra szólította fel a MÁV vezetését, hogy haladéktalanul dolgozzák át a hétvégi vágányzár tervezetét, tájékoztassák az utasokat és vizsgálják meg a vágányzár előkészítése kapcsán a személyi felelősség kérdését.

Olvasóink írták

 • 3. szilléri 2010. június 25. 14:50
  „Kicsi ország vagyunk ! ,,CPG" Szegedi egyűtes a nyolcvanas évek elejéből. Erdős Péter a kései Kádár korszak cenzora a Neotonos tyúk kitartója volt. Franc tudja hogy is hívják a művésznőt. Szőke az tuti.
  ,,CPg : Erdős Péter - dalszöveg
  Úgy szeretném Úgy akarom Úgy szeretném Úgy akarom
  Úgy szeretném a szemedet kinyomni
  Úgy szeretném a füledet letépni
  Úgy szeretném a töködet levágni
  Úgy szeretném a beledet kitépni
  Erdős Péter kurva anyád! (9X)

  Úgy szeretném Úgy akarom Úgy szeretném Úgy akarom
  Úgy szeretném a szemedet kinyomnni,
  Úgy szeretném a füledet letépni,
  Úgy szeretnék a töködön ugrálni,
  Úgy szeretném a beledet kitépni,
  Erdős Péter, kurva anyád! (6X)
  A kurva anyád! (5X)

  ,,Nagy a család ! A kommunista nem tűnik el csak átalakul "”
 • 2. szilléri 2010. június 25. 14:29
  „,,Vitézy Dávid (Budapest, 1985. december 1.) magyar civil közlekedési szakértő, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) egyik alapítója, az egyesület szóvivője, elnökségi tagja, Közlekedésfejlesztés munkacsoportjának vezetője.1985-ben született. Édesapja Vitézy László filmrendező, tévés szakember, édesanyja Dr. Hankiss Ágnes (Erdős Ágnes) fideszes európai parlamenti képviselő, pszichológus, író. Anyai nagyapja Erdős Péter jogász, popmenedzser, egyik apai nagybátyja, Vitézy Tamás üzletember, Magyarország 100 leggazdagabb embereinek egyike."

  Lauderben végzet zsidó Fideszes ? Jó konstelácíó !”
 • 1. klj_54 2010. június 24. 19:55
  „A VEKE szó vivőjének CSAK egy mezei érettségije van, van?
  De jó fideszes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növelik a Balaton Sound fesztivál befogadóképességét

Az utóbbi hetekben a rossz idő ellenére is fokozott érdeklődés kísérte a Zamárdi szabad strandján… Tovább olvasom