Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Vektorgrafika - mi más, mint Illustrator?

A vektorgrafikai tervező programokról elmondható, hogy ma is azok a gyártól állnak az élen, akik a vektoralkalmazások terén úttörők voltak.
Adobe Illustrator 10

www.adobe.com  
E: remek Adobe integrálhatóság, rendkívül sokoldalú
H: professzionális ár

Az Illustrator 10 igazi vektorgrafikai szoftver, nemcsak pixelfestéssel, azaz rasztergrafikával foglalkozik, hanem vonalak és alakzatok rajzolására alkalmas. Az Illustrator a legmegfelelőbb professzionális eszköz, ha vektorgrafikai művészi munkát szeretnénk létrehozni. Könyvtárai segítségével nem szükséges a kézi rajztudásra hagyatkozni (de nem árt, ha van !!), és a Symbols menü a gyakran használt társadalmi szimbólumok gyors rajzolásában ad segédkezet. Az Illustrator 10 erős webgrafikai fejezettel is rendelkezik, és innen készíthetünk grafikákat a Flash SWF vagy SVG formátumában is animálásra (bár erre a Freehand 10 sokkal alkalmasabb).

CorelDRAW 10 Graphics Suite

www.corel.com  
E: igen sokoldalú, könnyű használni
H: túlméretezett opciók

A Corel zászlóshajója, a CorelDRAW 10 biztosan megéri a pénzét. Tartozéka a Photo-paint, amely a bitmap képszerkesztésre való a webre. A Corel csomaggal jár egy sor hasznos clip art és betűtípus is, aminek nemcsak a műkedvelők örülhetnek. Igen könnyű használni, sok a drag-and-drop funkció, ami gyorsítja a munkát is. A profik az Illustratort jobban kedvelik, de a Corel programja legalább olyan sokoldalú!

Macromedia Freehand 10

www.macromedia.com  
E: kiváló Flash támogatás, fejlett szerkesztési opciók
H: professzionális ár

A Macromedia vektorszerkesztői programja nincs sokban lemaradva az Illustratortól, és ha a Flash tervezésről van szó, akkor az egyetlen igazi professzionális választás az animációs tervezésre. A Macromedia szoftveréről szólva nem véletlen, hogy nagy figyelmet fordítanak a web publikálásra. beépített Flash navigációs panelt találunk, mely megkönnyíti az SWF formátummal való munkát.

Xara X

www.xara.com  
E: kiváló rasztergrafikai szerkesztés, nagyon jó 3 dimenziós munkafelület H: csak az interneten keresztül vásárolható meg

A Xara alacsony ára sok mindenkit becsaphat, ha az ár alapján akar dönteni: a Xara programja szofisztikált, jó illusztráló szoftver. Valamennyi alapvető opció megtalálható benne, beleértve a Bezier rajzeszközt is, és kielégító a fájlkezelő képessége is.

További lehetőségek:

Draw It 3.0 - www.postersw.com  
Antechinus Draw Magic - www.c-point.com  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurós változások Ausztriában

Július 1 – jével újabb határidők érkeztek el az eurótérségben, miközben a fogyasztók még… Tovább olvasom