Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Vendéglátásra használják leginkább a SZÉP-kártyát

A három kibocsátó, az OTP Bank, a K&H és az MKB Bank is azt közölte, hogy ügyfeleik elsősorban vendéglátóhelyeken használják a SZÉP-kártyát.

A Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP-kártya) leginkább a vendéglátóhelyeken használják az ügyfelek, és csak másodsorban szálláshelyeken, ez azonban a turisztikai szezon indulásával változhat az MTI által megkérdezett kibocsátók szerint.

A három kibocsátó, az OTP Bank, a K&H és az MKB Bank is azt közölte, hogy ügyfeleik elsősorban vendéglátóhelyeken használják a SZÉP-kártyát.

A K&H adatai szerint a munkavállalók 57 százalékban vendéglátóhelyeken, 29 százalékban szálláshelyeken szeretnék elkölteni, a kártyára utalt összeg 14 százalékát kérték az úgy nevezett rekreációs zsebbe, amivel különböző egészségmegőrző szolgáltatásokat fizethetnek a kártyatulajdonosok. A K&H-val szerződött vállalkozások eddig átlagosan 20.000 forintot töltöttek fel a munkavállalók kártyáira.

Az MKB SZÉP-kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. tájékoztatása szerint a munkavállalók használati szokásait nagyban meghatározza az, hogy melyik alszámlán van pénzük. Jelenleg a vendéglátás zseb a leggyakrabban használt, a turisztikai szezon indulásával azonban jelentősebb felhasználás várható a szálláshely és szabadidő zsebből.

Az MKB-nál április végéig 102 ezer vásárlást regisztráltak, a K&H adatai szerint eddig több mint 30 ezer tranzakciót indítottak el SZÉP-kártyákkal, mintegy 42 millió forint értékben.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. tapasztalatai azt mutatják, hogy a kártyabirtokosok fokozatosan szoknak hozzá az új juttatási formához, és a feltöltések nagyságának növekedésével párhuzamosan növekszik a felhasználások gyakorisága is.

A K&H által kibocsátott SZÉP-kártyák száma ötvenötezer. A K&H az év elején indította el SZÉP-kártya programját, március végéig 1.600 munkáltatóval kötött szerződést. A munkáltatók átlagosan 36 kártyát rendeltek meg dolgozóik számára. A K&H SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók jelenleg több mint ötezer szolgáltatónál tudják elkölteni a munkáltatójuktól a cafeteria rendszer keretében kapott pénzt.

Az OTP 2011 júliusában, Magyarországon elsőként bocsátotta ki a Széchenyi Pihenőkártyát, azóta 2012. első negyedév végéig mintegy 9.300 elfogadóhellyel kötött megállapodást, ahol a ma már több mint 390 ezer OTP SZÉP-kártya birtokos használhatja fel juttatásait.

Az MKB SZÉP-kártyából április végéig 77 ezret bocsátottak ki, december végéig ez még csak 3.300, március végén pedig 66 ezer volt. Elfogadóhelyeik száma a december végi 1.300-ról április végére 6 ezerre nőtt.

Az új cafeteria-rendszer keretében bevezetett SZÉP-kártya három alszámláját szálláshely-szolgáltatásra, vendéglátásra és rekreációra lehet fordítani, de az utóbbi kettőt szálláshely-szolgáltatásra is igénybe lehet venni. Meleg étkezésre évi 150 ezer forint, rekreációs szolgáltatásra 75 ezer forint, szálláshely-szolgáltatásra pedig 225 ezer forint áll rendelkezésre a SZÉP-kártya keretében.

Olvasóink írták

 • 13. GAgyi 2012. május 03. 07:50
  „Óriási siker! Hatalmas siker! Ordítja kuszaszem, meg szájtépő petike és kiflis gabika. Hát a jóóóóó......jukat!!! Ezt meg én ordítom!
  Nekem még nekem sikerült sehol sem fizetnem ezzel a qrwa kártyával. Tiszta blama az egész.

  A szép kártya monnyon le!!”
 • 12. Aranea 2012. május 02. 12:19
  „Ezek vagyunk, mi magyarok: kilóg a s*ggünk a gatyából, a közüzemi hátralékok a köbön, otthon zsíroskenyér: de étteremben eszünk kb. 3x annyiért, mint ugyanazt a kaját otthon elő lehetne állítani.... kérünk egy hatalmas hajjejuját a kormánynak...”
 • 11. redergabi 2012. május 02. 09:27
  „Jó kis propaganda cikk!.... Csak éppen szarul működik a rendszer, mert pl: hiába utalja el a férjem cége időben azt a kevéske pénzt(havi 9 ezer ft-ot vendéglátás alszámlára) az OTP SZÉP kártyára minden hónap másodikán, az OTP ül a pénzen. Múlt hónapban pl csak 15-én kaptuk meg, miután többször felhívtuk telefonon az OTP-t. Állítólag a férjem cége így rendelkezett! A cég közleményt juttatott el a dolgozóknak, hogy időben, másodikán mindig elutalják az OTPnek a pénzt! Tehát az OTP ült a jogos pénzünkön majd két hétig! (gondolom tőzsdézett vele egy kicsit...)
  Szóval ki vagyunk szolgáltatva nekik!”
 • 10. GAgyi 2012. május 02. 08:12
  „Óriási siker! Hatalmas siker! Ordítja kuszaszem, meg szájtépő petike és kiflis gabika. Hát a jóóóóó......jukat!!! Ezt meg én ordítom!
  Nekem még nekem sikerült sehol sem fizetnem ezzel a qrwa kártyával. Tiszta blama az egész.

  A szép kártya monnyon le!!”
 • 9. bánki 2012. május 01. 20:00
  „Tudom !
  A vén Q-k mennek Hajdúszoboszló Silver Hotel ,,holt" szezonjába üdülni az Én lóvémból ! ( adó - lefordítva )”
 • 8. roxper 2012. május 01. 14:28
  „Hála ég még nincs ilyen vackom és nem fogok sírni ha nem is lesz...”
 • 7. Yossarian 2012. május 01. 09:45
  „ez a cikk olyan, mitn az 50-es években a Szabad Föld, meg a többi pártlap termelési riportjai. nagyon szép dumák, de semmi közük a valósághoz. jellegzetes fidesznyik propaganda.”
 • 6. belaba 2012. május 01. 09:05
  „Január óta kapjuk a fizetésünk kb. 15%-át erre a csoda-szép K&H-s kártyára (versenyszféra, tehát nem cafeteria!).
  Márciusig csak elnéző-sajnálkozó mosoly volt a válasz, ha valahol fizetni szerettem volna vele.
  Most, a következő lehetőségeim vannak: beülök egy drága (gyors)étterembe, elmegyek wellnesselni úgy, hogy kipótolom az árát, vagy vásárolok egy sportcuccot 20-30%-al drágábban.
  Ennyi erővel üveggolyót, vagy matolcsis-kitűzőket is kaphatnánk, annak is kb. ugyanennyi lenne a vásárlóereje.
  A dilettantizmus és a mérhetetlen cinizmus országa vagyunk.”
 • 5. X_Y 2012. május 01. 09:01
  „3. tobaccoroad
  Én nyugodt vagyok, mert akkor sem kellene nekem SZÉP kártya ha hozzám vágnák...
  Ezzel az erővel egy szatyorban is tarthatod a pénzedet amit estére kiakasztasz egy padra a parkban.”
 • 4. DMagóg 2012. május 01. 08:31
  „Mondhatnánk, hogy olcsó játék hülye gyerekeknek. De, nem olcsó!”
 • 3. tobaccoroad 2012. május 01. 08:30
  „1, Megnyugodhatsz kivan csillagozva”
 • 2. mogyorósbejgli 2012. május 01. 08:03
  „Egyre jobban utálom az ilyen PR cikkeket!

  A szép-kártyát csak áprilisban kaptuk meg, a pénz ugyan rajta van (3 havi), de elkölteni nem igazán lehet. A belvárosi olcsóbb kajáldák többségébe, ahol el szeretném költeni szép apránként, a ZÓtépé hónapok óta cs.szik telepíteni a terminálokat. Matrica, szerződés van, de ülnek a lóvénkon lassan egy hónapja biztosan. És ez ráadásul azért is felháborító, mert mi csak velük szerződhettünk. Hiába van másik két szolgáltató, akinek eddig nem volt máshol kártyája, az kénytelen volt ide kötni. És ami még a legszebb, az április havit csak 15-e után fogják ráutalni.

  A másik amit állítólag adnak a bözse utalvány. Eddig még egyet se kaptunk. Május van. :( Először abban bíztunk, hogy megkapjuk húsvét előtt, aztán már a május elsején is lassan túl vagyunk.

  Viszont ha a "cég" létszámát nézem, és hogy mekkora összeg, amit "blokkolnak", igencsak van mit forgatni. :( Igaz, ezzel egy csomó családot hoznak borzasztóan rossz helyzetbe. És közben jönnek az elmebeteg ötletek, hogy a csp-ot meg még egy csomó mindent utalványban akarnak adni, aztán meg kiderül, hogy jövőre új rendszer lesz, hogy 4-5 hónapra megint visszatarthassák ezt a kevéske cafeteriát is, amit kaphatsz. :(”
 • 1. X_Y 2012. május 01. 07:48
  „http://computerworld.hu/igy-lehet-biztonsagosan-hasznalni-a-szep-kartyat-20120329.html

  Nem kell nagyon meglepődni ha néha "eltűnik" róla a pénz...
  "Fokozottan ügyeljünk rá, hogy a saját példányunkat ne hagyjuk ott, és ne dobjuk a legközelebbi papírkosárba! Ennek legfontosabb oka, hogy mindkét bizonylat tartalmazza az aktuális egyenlegünk mellett a teljes, 16 jegyű kártyaszámunkat (nincsenek kicsillagozott karakterek, mint a bankkártyás fizetés esetén), a kibocsátó nevét és a lejáratot, amelyek ismeretében az interneten bárki rendelhet a kontónkra."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszautasította az LMP cenzúravádját az MTVA

Határozottan visszautasította az LMP cenzúravádját az MTVA, amely hétfő esti közleményében azt… Tovább olvasom