Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Véradás a Lippai-iskolában

Kihelyezett véradást tartottak a Lippai János Kertészeti Szakképző Iskolában. Az intézmény augusztus óta a Vöröskereszt-szervezet bázisiskolájaként is működik.
A Lippai-iskola a 2005/2006-os tanévben megpályázta a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet, melyet el is nyert. Az intézményben szerdán kihelyezett véradást tartott az Országos Vérellátó Intézet.
– Évente ingyenes közúti-elsősegélynyújtó tanfolyamot szervezünk a diákjainknak, akik közül néhányan a területi elsősegélynyújtó versenyen is elindulnak – mondta el a Kisalföldnek Gruber László igazgatóhelyettes. Psszel és tavasszal tanulóink nagy létszámban vesznek részt a soproni területi Vöröskereszt által szervezett véradásokon. A Magyar Vöröskereszt taglétszámában közel százszázalékos a diákjaink és a felnőtt pártoló tagok szervezettsége. Tanáraink, nevelőink fokozottan figyelnek az egészségnevelési programban leírtak végrehajtására.
A lippai-iskolások gyakran vesznek részt karitatív tevékenységekben.
Novemberben a soproni Családsegítő Intézet „Virágfüzér” Napközi Otthonban segítettek az adventi koszorúk készítésében, decemberben ügyeletet vállaltak a MikulásGyár-akcióban.
Az előző mintegy tizenöt év eredményes munkája, a versenyeken való sikeres szereplés alátámasztotta a pályázat sikerességét. Így idén augusztusban átvehették a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet.
A szerdai véradás az első alkalom, hogy a nagyon magas jelentkezés miatt a Lippai-iskolában kihelyezett véradást tart az Országos Vérellátó Intézet. Az eseményen ötvennyolcan vettek részt, ötvenkét diák és hat felnőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom