Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Vérellátót avattak

Sopron Gosztonyi Miklós Ötvenmillió forintos költséggel új vérellátó állomást alakítottak ki a soproni Erzsébet-kórházban. A központi ügyeleti tömb mögötti létesítmény hétfőn kezdi meg mqködését.
– Hétfőtől már az Erzsébet-oktatókórház VI. jelq épületében, a központi ügyeleti részleg mögötti új vérellátó állomáson lehet vért adni – tudtuk meg az átadáskor dr. Őrs Judit osztályvezető főorvostól.
A kórház ünnepélyes külsőségek között tegnap felavatott vérellátó állomásán dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos hangsúlyozta: a kórházi ellátás korszerqsítésére az önkormányzattól 25 millió, az Egészségügyi Minisztériumtól 90 millió forintot kaptak. A most átadott, közel ötszáz négyzetméteres új létesítmény 50 millióba került.
A többi pénzből hét szakrendelőt alakítanak ki a korábbi vérellátó helyiségeiből és létrehozzák a sürgősségi betegellátó osztályt.
Ezt követően – más pénzügyi forrásból – a mentőhelikopter-leszállópálya megvalósítása lesz a feladat.
– Az önkormányzat évről évre több százmillió forinttal támogatja a kórház eszköz- és mqszerbeszerzéseit. Ugyanakkor az egészségügyi kormányzat rendelkezéseinek következtében idén a mqködtetésnél kétszázmilliós finanszírozási deficittel kell számolnunk – jelentette ki Simon István alpolgármester, aki dicsérettel illette az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.
– Két jubileumot is ünnepel idén a FÉSZ Zrt. – mondta avatóbeszédében Khaut András, a kivitelező cég igazgatóságának elnöke. Egyrészt idén lesz ötvenéves az építőipari cég, másrészt a soproni kórházzal való együttmqködésük is tizenöt évre tekint vissza: ekkor fogtak a belgyógyászati tömb rehabilitációjához.

– Sopronnak sokat köszönhetünk, itt tanultuk meg, miként lehet egészségügyi intézményeket magas színvonalon megépíteni – hangsúlyozta Khaut András. – Azóta olyan megrendeléseknek teszünk eleget, mint a szombathelyi Markusovszky-

kórház kétmilliárdos beruházása és Budapesten is építünk egészségügyi központot.
Avatás: A szalagot dr. Baranyai Tibor, Khaut András, dr. Miskovits Eszter, az országos vérellátó főigazgatója és Simon István alpolgármester vágta át.
Fotó: G. M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom