Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Veres János: a szavazatok számítanak a támogatásoknál

A Fidesz szerint Veres János pénzügyminiszter egy hangfelvétel tanulsága szerint azt közölte a Mátészalka környéki polgármesterekkel, hogy a térségnek juttatandó támogatásokból a szavazatok szerint fognak részesülni.
Egy pénteken, Mátészalkán rögzített hangfelvételt mutatott be a Fidesz, amelyen Veres János pénzügyminiszter, helyi szocialista-jelölt arról beszélt a környék összehívott polgármesterei előtt, hogy a térség támogatásait illetően a leendő szavazatok tesznek majd különbséget a települések között.

A felvétel szerint a következő hangzott el:
"Szabolcs számára ez a következő négy év sok pénzt, sok fejlődést és sok eredményt fog hozni. Azt tudjuk mondani jelen pillanatban mindenkinek, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fejlesztési lehetőségeiből a következő négy évben aszerint differenciáltan fognak minősülni az egyes települések, amilyen választási eredmény 23-án születik. Azért fogalmaztam ilyen egyértelműen, mert nagyon szerettem volna, hogy mindenki számára világos legyen."

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője négy kérdést tett föl az esettel kapcsolatban.

Deutsch-Für Tamás:
- Az első kérdésünk Veres Jánoshoz, a Magyar Szocialista Párt elnökségének a tagjához, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete elnökéhez, a Gyurcsány-kormány pénzügyminiszteréhez, országgyűlési képviselőhöz és képviselőjelölthöz, hogy így fogalmazott-e nyilatkozatában? Mikor fogja Gyurcsány Ferenc kormánya fenyegetőző pénzügyminiszterét meneszteni? Az MSZP vezetői, Gyurcsány Ferenc, Hiller István döntsenek, elfogadható-e számukra, hogy egy ilyen magatartást tanúsító politikus MSZP-képviselőjelölt legyen, vagy sem. És az SZDSZ koalíciós partnerként támogatja-e ezt a politikai stílust?

Veres János pénzügyminiszter a következő nyilatkozattal reagált:

- Azt mondtam, hogy a Szabolcs megyei körzeteknek az az érdeke, hogy minél több MSZP-s képviselő legyen a kormánypárti frakcióban, hiszen ekkor tudnak megyei érdekérvényesítésben sikereket elérni. Voltam már ellenzéki képviselő, voltam már kormánypárti, tudom, hogy mit jelent a kettő közötti különbség, ezért arra bíztatok mindenkit, hogy MSZP-s képviselőt válasszanak, mert annak van beleszólása komoly döntésekbe az MSZP frakció döntésein keresztül.

Arra a kérdésre, hogy a hangfelvétel szerint Veres János közölte a polgármesterekkel, a szavazatok szerint megy majd a pénz, Veres János úgy felelt, a Fidesz problémája, hogy hogyan értékel egy felvételt. "Ki mint él, úgy ítél! Erre csak azt tudom mondani, nézzék meg, hogy az elmúlt évben mi történt ebben a megyében, kaptak bőségesen fideszes települések fejlesztési támogatást."

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz

a Kolostor-

hegyen

Tűz pusztított Sopronban a hétvégén. Szombaton késő este a Kolostor-hegyen csaptak fel a lángok és… Tovább olvasom