Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

Verselők, prózamondók

Ötödik alkalommal rendezte meg a hétvégén a Hunyadi-középiskola a szakképző iskolák vers- és prózamondó versenyét.
Idén is igazi színvonalas szavalatokkal érkeztek a Lajta-parti városba a középiskolások, akik ezúttal 24 iskolából jöttek és 46-an voltak. A vers kategóriában a szakközépiskolásoknál Baksa Rebeka (Zalaegerszeg) és Csizmadia Rita (Budapest) érdemelte ki az arany fokozatot és a Hunyadi-iskola különdíját is. Ezüst fokozatot kapott Ankhelyi Melinda (Haller-középiskola, Mosonmagyaróvár), valamint Balogh Attila (Budapest). A bronz minősítéssel Molnár Emőkét (Eger) jutalmazták.
A szakiskolai vers kategóriában arany fokozatban részesült Rézműves Attila (Eger), aki a Hunyadi-középiskola különdíját is átvehette. Az ezüstöt Hornyák Péternek (Mosonmagyar-

óvár, Hunyadi-középiskola), a bronzot Szűcs Zsuzsannának (Eger) ítélte oda a zsűri.
Próza kategóriában arany fokozatot kapott Kiss Alexandra (Gyomaendrőd), ezüstöt Deák Elvira (Gyomaendrőd), bronzot Baranyai Andrea (Budapest). A szakiskolások közül a bronz fokozatot Kránitz Kitti (Győr, Jókai-iskola) vihette haza. A legeredményesebb felkészítő tanárnak a gyomaendrődi Hajdú Lászlót, a zalegerszegi dr. Süléné Nagy Editet és az egri Zachar Emíliát választották meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 12.29.

Tovább olvasom