Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Versmondó verseny

Bartók Béla emlékére

A Magyar Versmondók Egyesülete, a Magyar Művelődési Intézet és a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Közhasznú Társaság Cantata Profana címmel nemzetközi, többnyelvű vers- és prózamondó versenyt hirdet Bartók Béla születésének 125. évfordulója tiszteletére.
Cél a nagy zeneköltő szellemének megidézése, a róla és zenéjéről szóló, hozzá kapcsolható költeményekkel. A verseny felmenő rendszerű, a megyei rendezvényeket követően regionális elődöntőkre kerül sor. A határainkon túl élő versmondók területi válogatásokon vesznek részt. A döntő december 2–3-án lesz, a helyszínt később jelölik ki.
A versenyen részt vehet minden 15. életévét betöltött, hazai és határon túl élő magyar nyelvű amatőr vers- és prózamondó. A versenyzőnek az alábbiakkal kell készülni: egy Bartók Béláról szóló verssel, egy zenéről szóló verssel, a teljes magyar és világirodalomból, egy népköltészeti alkotással (szívesen veszik a Kárpát-medence népköltészeti alkotásaiból való merítést). Egy-egy vers vagy próza hossza nem haladhatja meg az 5 percet. A felmenő rendszerű verseny megyei döntőjét május 6-án 9 órától rendezik Győrben a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A jelentkezési lapokat a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht. címére (9022 Győr, Czuczor G. u. 17.) kérik eljuttatni április 14-ig. A jelentkezési lap és a verseny kiírása a BBMMK Kht. honlapjáról (www.bbmmk.hu) is letölthető. További információ: a 96/326-522-es telefonszámon, vagy e-mailben a bbmmk@enternet.hu címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom