Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Vérvizsgálatra várnak Devecseren

Egy nem hivatalos, nem reprezentatív felmérés alapján a megkérdezett 198 devecseri lakos 98 százaléka szükségesnek tartja, hogy a hatóságok végeztessenek teljes körű vérvizsgálatot a környéken élők körében - írta keddi számában a Népszava.
A lap szerint a legtöbben lehetőleg független, akár külföldi laboratórium bevonását tartanák célszerűnek. Sokan ugyanis arról számoltak be, hogy bár korábban elvégezték náluk a vérvizsgálatot, az eredményről azonban nem kaptak semmiféle tájékoztatást. Az pedig, hogy Devecser térségében javulásnak indultak a vérszegénységben szenvedők, nem kedvező jelnek, hanem aggasztó jelenségnek tekinthető – vélik pontosan meg nem nevezett szakemberek.

A lap ismertette: a vérszegénységet elsősorban a vashiány okozza. A javulás tehát feltehetően az iszapban – és a porban – található arzénnak tudható be, mert ez az anyag a vérben vasmegkötő hatást fejt ki - írta a lap, amely szerint vélhető, hogy a térségben szervezett véradások is inkább csak szimbolikus, megnyugtatásnak szánt akciók lehetnek, mert az itt levett vért a gyógyászatban aligha használják fel.

A lap arról is beszámolt, hogy lebontják a város legnépszerűbb háziorvosának rendelőjét, de újról várhatóan nem gondoskodnak, így a doktor valószínűleg elhagyja Devecsert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz kötelező esküt tenni az új alkotmányra

Nem lesz kötelező esküt tenni az új alaptörvényre - írta keddi számában a Népszabadság. Tovább olvasom