Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Vessző- és háncsszelídítők Kismegyeren

Szorgos kezek berzselték, festették a tojást, hogy fonott kosarakba kerüljenek a kismegyeri iskolában, ahol a diákok a helyi nyugdíjasklub tagjaival együtt készülnek az ünnepre. A program egyben az „Ébredő múlt a jelen értéke” országos projekt kezdetét is jelentette.
Fotó: Bertleff A. BA0512-6192-jpg Lelkesen: A nagyiktól, dédiktől sok mindent leshettek el.
Bánhatta, aki tegnap délután nem próbálta megszelídíteni a fűzfavesszőket meg a háncsot, nem próbálta ki a tojásfestés régi és mai technikáit. A legkisebbek örömére két élő nyúl is idézte a húsvéti ünnepkört, amire a legkisebbek a nagyanyáikkal, illetve a kismegyeri nyugdíjasklub tagjaival készültek. Nagy Gáborné klubvezető elmondta, hogy az idősek húsvéti és ostoros, azaz kakaós kaláccsal lepték meg a kisdiákokat, akik azonnal bekapcsolódtak a kézművesmunkákba. „A régi minták, locsolóversek felelevenítése számunkra is öröm ”– állítja Sándor Lászlóné. „A gyerekek közvetlensége, szeretete újra meg újra összehoz bennünket, aminek a lehető legjobb tere az iskola. Elmeséltem azt is, hogy húsvétkor én mindig nyúltortát is sütök, az unokáim leginkább ezt díjazzák. Az alapja piskóta, amit krémmel megtöltök, a nyusziformát pedig narancshéjjal, mandulával alakítom.”
Benkó Tamásné tagiskola-vezető úgy véli, az ünnep ezektől a percektől válik igazán meghitté és a gyerekek lélekben is feltöltődnek. A győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény hosszú távú projektjéhez intézmények és civil szervezetek csatlakozását is várják a (96) 314-322-es telefonszámon, vagy a 9026 Győr, Kálóczy tér 9–11. szám alatt, illetve az eszi.gyor.ig@axelero.hu elérhetőségen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart az EU kontra Microsoft vita

A napi pénzbírság összegét az Európai Versenyhivatal a konszern átlagos napi forgalmának öt… Tovább olvasom