Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Veszélybe kerülhet az MDF-frakció

Bokros Lajos és Habsburg György személyében két olyan embert kíván európai parlamenti választási listájának élére tenni a Magyar Demokrata Fórum, akiknek politikai hitvallása, eddigi tevékenysége idegen az MDF politikai szellemiségétől, ezért a mai napon kilép a pártból - áll Csáky András országgyűlési képviselő vasárnapi nyilatkozatában.
A pártot váratlanul érte a bejelentés, hétfőn a frakció, pénteken az elnökség megvitatja a nyilatkozatot - reagált Karsai Péter frakcióvezető-helyettes.

Csáky András szerint számos pragmatikus érv szól Bokros Lajos és Habsburg György jelölése mellett, de szerinte az MDF ezzel feladta politikai hitvallását és végleg szakított azzal a társadalmi bázissal, amelyre megalakulásakor támaszkodott. Az MDF ezzel lezárta egy történelmi korszakát - írja közleményében a politikus.

Csáky András közleménye nem tér ki arra, hogy parlamenti mandátumáról is lemond-e.

Az MDF egyelőre nem kívánt bővebben reagálni. Így a Független Hírügynökség nem kapott pontos választ arra a kérdésre, hogy megszűnik-e frakciótagsága annak, aki kilép a pártból.

Ebben az esetben a képviselőcsoport létszáma ismét a küszöb alá kerül - mint legutóbb, amikor az ex-fideszes Lengyel Zoltán belépése hárította el a frakció megszűnését.

Csáky András listáról került az Országgyűlésbe, ha lemond képviselői mandátumáról, az MDF a listáról pótolhatja.

Olvasóink írták

 • 15. varadipal 2009. március 09. 09:06
  „Lesz új " MDF piac." / ott régen is sok volt a gagyi áru/.
  Mi lett a rendszerváltás győztes, kormányalakító pártjával? Sokan forognak a sírban.”
 • 14. legal 2009. március 09. 08:23
  „Kedves Boytronic! Sajnos a magyar ember még mindig ugyanazt várja el a Parlamentben ülőktől a rendszerváltás lényegétől függetlenül, hogy ha már megtörtént a választás, akkor mind a 364 képviselő támogassa az aktuális miniszterelnök tevékenységét tekintet nélkül arra, hogy különböző eszmerendszer normáit képviselő pártokhoz tartoznak. Hét éve az MSZP és pártelnöke van kormányon, minden eddigi döntés és törvény tartalma és felelőssége az övék. Nem az ellenzékben lévő Orbán Viktoron és a Fideszen múlt, hogy ilyen tragikus az ország gazdasági és pénzügyi helyzete. Ha ezt nem értik meg az emberek, akkor reménytelen a megvilágosodás. Azt mindenki tudja, hogy a rendszerváltozás körüli machinációkkal megszüntek a magyar tulajdonú vállalatok, szövetkezetek, értéktöbbletet előállító vállalataink, szolgáltató szektorunk, banktőkénk külföldiek kezébe kerültek. Nincs pénzünk, az államnak nincs annyi pénzbevétele, hogy fenntartsuk intézmény rendszerünket, felére kellene csökkentenünk a közalkalmazottak és a köztisztviselők számát, felére kellene csökkentenünk az államigazgatási intézményeink, önkormányzataink, korházaink, iskoláink, egyetemeink, stb. számát, mert csak ennyi az állam bevétele.”
 • 13. Boytronic 2009. március 09. 05:36
  „Nem vagyok szakértője a témának,csak szenvedő alanya mindannyiónkkal egyetemben.hosszas gazdasági elemzésekbe nem mernék bocsájtkozni,de most amikor sülyed a "hajó"nagyobb garanciát látok,sajnos azt kell mondanom egy "Bokros "féle programban"mint mondjuk a haza megmentője szerepében tetszelgő Orbán-Gyurcsány féle tragikomédiások által felvázolt,többszörösen levizsgázott"program"lehetőségeiben..Alternativát szeretném ha az itt hozzászólók ismertetnének velem,mert lehet hogy az én iskolázatlanságom eredménye ,de egész egyszerüen nem látok ma ojan politikust akinek hitele lenne,egyedül ez a Bokros marad nem hiszem hogy akkora melléfogás lenne mint a mai vezetők hires hozzáértése ezek még ötven év múlva is egymásra dobálják a "sarat"és közben minket mocskolnak össze......”
 • 12. comet 2009. március 08. 22:42
  „Bokros a nyugatnak esély, az országnak tragédia, Ibolának meg marketing fogás.”
 • 11. Rappen 2009. március 08. 22:29
  „Tisztelettel kérem, aki tudja árulja el, hogy mi a célja Dávid Ibolyának Bokros Lajossal? Mert bokros Lajos általános közútálatnak örvend kis hazánkban.
  Persze az más kérdés, hogy érti és tudja a dolgát, no meg az is, hogy legyen aki túlélje az általa javasolt változtatásokat. Mert ő szociálisan érzéketlen, még annyit sem mond, hogy "nem fog fájni" Olyan mint egy sebész, ezt most levágjuk és kész, semmi cicó. Az, hogy egy kicsit belehalnak az emberek- kit érdekel?”
 • 10. comet 2009. március 08. 21:15
  „4. achilleus híre már fájdalmasan abszurd, de nem hiszem hogy áprilisi tréfának szánta.
  Úgy néz ki amúgy hogy Fletó-nak vége, mert tévécsatornája ma félóráig a kormány hülyeségeivel foglalkozott a jutalmak apropóján, amit csak úgy véletlenül nem mertek volna megtenni.
  Bokros azoknak jó, akik a rossz kihelyezéseiket akarják kicsikarni az országból, de gondolom a legutóbbi hetekben szétszórt milliárdok rádöbbentették őket hogy Fletó őket is átvágja.
  Bokros következetessebb mint Fletó, de hivatalnok agya van, ami ideális pénzbehajtóvá avanzsálhatja, de az ország problémáját megoldani nem tudja mert ahhoz egy határozott személy kéne józan paraszti ésszel, megfelelő közgazdasági és politikai ismeretekkel és feddhetetlen múlttal. Ilyen ma nincs Magyarországon a közismert politikusok között. A rossz és kevésbé rossz közt lehet választani.
  Az országot a külföldi tőke és a velük kollaboráló korrupt politikai elit juttatta oda ahol van, tehát ezen erőkkel kell szembe menni. Meglehet csinálni, csak közösen.”
 • 9. Power 2009. március 08. 20:59
  „Ha a nem normális MDF valóban a "normális Magyarországot" tűzte ki célul, akkor a kilépett Csákynak teljesen igaza van: "Az MDF ezzel lezárta egy történelmi korszakát."”
 • 8. hazaipalya 2009. március 08. 20:46
  „nem szolok hozzá! :P”
 • 7. antikos 2009. március 08. 20:31
  „Remélem megszűnik a frakciójuk!!! Megérdemelnék.”
 • 6. Power 2009. március 08. 20:29
  „Bokros: mindenki fizessen havi tízezer forintot!”
 • 5. legal 2009. március 08. 20:28
  „Csáky pótlása nem lesz gond Ibolykának, mivel listáról került be a Parlamentbe, így a pótlás merő formalitás, automatizmus. Ez a pártlistás választás hátulütője. A pártközpontban jelölik ki a képviselőket, azokat nem a választó polgárok bízzák meg.”
 • 4. achilleus 2009. március 08. 20:22
  „Brrrrrrr.....
  "2009-03-08 20:09
  Bokros elvállalná a miniszterelnökséget is (+videó)
  Bokros Lajos a Hír Televízió kérdésére nem zárt ki egy MSZP-SZDSZ-MDF-válságkoalíciót, amelynek ő lenne a miniszterelnöke."”
 • 3. maci52 2009. március 08. 20:17
  „Gondolom a nyaka is kiegyenesedett amikor a hír megjött,de egy ilyen politikusnak akinek hiányzik a bőr bizonyos helyről,nem akadály szerezni egy másik mentőövet.”
 • 2. dodó 2009. március 08. 20:16
  „Mivel kilépett az MDF frakciójából Csáky András, ezzel a frakció létszáma nem éri el a tíz főt. Így az MDF a parlamentben sem működhet, mint frakció. Dávid Ibolykáék több száz milliótól esnek így el.

  A Pest megyei politikusként korábban a harmadik vonalba tartozó Csáky az MDF alapító atyái, illetve a nagy húzónevek eltávolítása után ugrott előre a párt hierarchiájában, hiszen 1998-ig nem tartozott az ismertebb tulipános fanfanok közé. Igaz, abban az időben a kirekesztő, magyargyűlölő Grendás Péter kiváló apósa, a balatoni motorcsónak-lobby egyik élharcosa, a félvér Herényi Károly is csupán mit szóvivő hordozhatta Lezsák aktatáskáját. Csáky jókor lépett, képviselő lett, s sokáig ki is tartott a kalapkirálynő mellett. De Bokros bevonása kiverte nála a biztosítékot. Ezzel a lépésével szétverte a baloldaliszolgává tett tulipános képviselő-csoportot, s Ibolykának majd kevesebb kalapra "fussa".”
 • 1. comet 2009. március 08. 20:07
  „Az MDF megérett arra hogy elvigye a víz, ezért a képviselő kiugrott a csónakból. Dávid Beckhem névrokonánakideje lenne elgondolkodnia hogy a kormánylapátot nem kéne-esetleg átadni olyannak aki nem zátonyokat céloz meg az MDF hánykolódó kis csónakjával hanem szigetet. Bár a partot érés elég reménytelennek látszik a vizek természetét ily kevéssé ismerő csapatnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer hektár van víz alatt Zalában

Naponta 160 ezer köbméter vizet szivattyúznak ki a vízügy munkatársai Zala megye dél-keleti részén,… Tovább olvasom