Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Veszélyes anyag került a levegőbe Balatonfűzfő mellett

Veszélyes anyag került a levegőbe egy fűzfőgyártelepi tűzeset miatt, elképzelhető, hogy kiürítik a környéket.
A veszélyeshulladék-égetőnél szerves oldószereket tartalmazó hordók gyulladtak meg, ötös fokozatú riasztás után negyven tűzoltó küzd a lángokkal. A levegő szennyezettségét folyamatosan mérik, a lakosságot hangosbemondóval figyelmeztetik a veszélyre.

Az első hírekkel ellentétben nem a közelmúltban átadott királyszentistváni regionális hulladékkezelő üzem gyulladt ki, hanem a fűzfőgyártelepi veszélyeshulladék-égetőnél lévő, égetésre váró hordók anyaga kapott lángra – erősítette meg a Veszprém megyei Napló kérdésére Csiszár Béla, a Fűzfői Hulladékégető Kft. ügyvezető igazgatója.

A megyei napilap helyszínen tartozkódó tudósítója arról számolt be: hangosbemondó járja a gyártelepet, hiszen veszélyes anyag került a levegőbe. Amennyiben a levegő szennyezettsége túllépi a megengedett szintet, kiürítik a városrészt. Az MNO telefonon próbálta elérni a megyei katasztrófavédelem szóvivőjét, Bakos György tűzoltó százados készüléke azonban csak üzenetek fogadására volt alkalmas.

A telepen többek közt veszélyes hulladékot is tároltak – szerves oldószereket –, s a hordók a nagy hőségben berobbantak – mondta korábban az MTI-nek Bakos György. Közlése szerint több száz hordó gyulladt ki, jó néhány a robbanástól a levegőbe repült. Ismertetése szerint néhány vastartály is begyulladt, és sűrű, fekete füstöt kibocsátva ég a bennük lévő vegyszermaradék. Bakos György hangsúlyozta, hogy folyamatosan mérik a levegő gázkoncentrációját; egyelőre nem kerültek veszélyes mértékben gázok a levegőbe. A mérési eredmények a „határértéken mozognak" – jegyezte meg. Bakos György közölte: elővigyázatosságból megkérték a környékben lakókat, hogy zárkózzanak be, azaz ne tartsák nyitva a lakásuk ajtajait és ablakait. A helyszínen 10 tűzoltóegység, mintegy negyven tűzoltó dolgozik – tájékoztatott a sajtófőnök. Hangsúlyozta, hogy a riasztás a legmagasabb, ötös fokozatú volt, s a lángok megfékezésében részt vesznek a veszprémi, a székesfehérvári, a siófoki, a pétfürdői és a balatonfűzfői tűzoltók is, több egységgel. A rendőrség az utakat is lezárta a környéken.

Olvasóink írták

  • 1. Zsoltee0716 2010. július 16. 04:46
    „No akkor már csak az esőre kell várni, hogy vissza is hulljon a vízbe földbe stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belső vizsgálat a Tescónál - a rendőrség is nyomoz

Rendőrségi vizsgálatot rendelt el a Pest Megyei Főügyészség, hogy tisztázódjon, valóban történek-e… Tovább olvasom