Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Veszélyes anyagot szállító szerelvény halad át az országon

Kaposvár - Veszélyes anyagot szállító védett vonatszerelvény halad keresztül Magyarországon, amelynek biztosítását a rendőrség végzi - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája szombaton az MTI érdeklődésére.
A rendőrség további információkat nem közölt a szerelvényről, az MTI tudósítója azonban látta, hogy a több mint tíz kocsiból álló, kék színű konténereket szállító teherszerelvény - elején kettő, a végén pedig egy személyszállító vagonnal - megállás nélkül haladt át a kaposvári vasútállomáson pár perccel 14 óra előtt, Csurgón át Gyékényes felé tartva.

Az MTI tudósítója a kaposvári állomáson tucatnyi sárga mellényes rendőrt látott, a szerelvénynek háttal, a sínpár mellett állva, amíg a hangosbemondón keresztül személyvonatként bejelentett szerelvény áthaladt az állomáson, majd az egység távozott.

Az MTI értesülése szerint a Somogy megyébe belépő szerelvény haladását Csomától Gyékényesig minden állomáson és vasúti átjáróban, valamint a közút mellett futó sínek mentén rendőrök biztosítják.

A www.baon.hu internetes portál úgy tudja: a szerelvény Szerbiából érkezett "atomvonat", amely Magyarországon áthaladva Szlovéniába megy tovább, hogy ott hajóra rakják, és folytatja az útját Oroszországba.

Olvasóink írták

  • 1. zoltanszabo 2010. november 21. 00:07
    „Ez hogy egy atomvonat nem államtitok? Miért kellett ezt a hírt így megszellőztetni? Hol voltak a környezetvédők?Miért ekkora kerülővel viszik??Szabadkán átrakták majd Magyor. vissza Szlovénia ez egy nagy kör??? innen hajóval a SZU.De merre? Melyik tengeren? Földközin ??körbe a fél világon?Vagy útközben elhagyják valahol?
    Nem egyszerűbb lett volna vonaton Szerbia--Magyo.---Ukrajna--SZU. Vagy ez túl rövid lett volna??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anneke van Giersbergen, a metáltündér Magyarországon

Budapest - A heavy metal tündére, az éteri hangú holland Anneke van Giersbergen dupla koncerttel… Tovább olvasom