Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Veszélyes hulladék a Sajó árterében épült bevásárlóközpont alatt?

Felmerült a gyanú, hogy veszélyes hulladékot is tartalmazó bontási törmelékekkel töltötték fel a Sajó árterében épült bevásárlóközpont alatt a talajt - nyilatkozta a Népszavának a környezetvédelmi államtitkár.
Illés Zoltán átfogó vizsgálatot ígért, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a Miskolc és Felsőzsolca közötti részen a Sajó árterét - a bevásárlóközpontok megvalósítása érdekében - olyan bontási törmelékekkel töltötték fel, amelyek veszélyes anyagokat is tartalmazhatnak.

Hogy bebizonyosodjon, valóban került-e veszélyes hulladék az áruházak alá, az államtitkár mintavételezést is elrendelt az ügyben - ismerteti a szombati Népszava.

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2010. július 31. 19:52
  „2010-07-31 14:59 - Három nemzeti park vezetőjét meneszti a környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán a hortobágyi, az őrségi, valamint az aggteleki parkok vezetőitől válik meg, főként gazdálkodási ügyek miatt. Illés elmondása szerint helyükre nagy tapasztalattal rendelkező, régóta a környezetvédelem és természetvédelem területén dolgozó szakembereket nevez majd ki. Az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója a Független Hírügynökségnek azt mondta: a hírről a sajtóból értesült. Salamon Gábor hozzátette: 30 éve dolgozik a természetvédelemben ....

  Pepósodunk, pepósodunk?? Salamon Gábor leváltása marha nagy baklövés. Muszáj ugyanazt az ámokfutást végigcsinálni, mint Pepó Aradi Csabáva? Ebben az államtitkári karban - asszem - megvan a leggyengébb láncszem, - kezdem megérteni a nagyfőnököt, hogy korábban miért is mellőzte ezt a jóembert.”
 • 4. Zsoltee0716 2010. július 31. 12:05
  „Szerintetek a körforgalom közepét mivel töltöték fel ez egy kis város rész körforgalma és mindenki szeme láttára hozták bele a szemetet/építési törmelék és egy kis földet.”
 • 3. achilleus 2010. július 31. 10:37
  „Helyesebb lenne a vizsgálatok lezárulta után nyilatkozni, számokkal, az esetleges veszélyes hulladék jellegének közlésével, a szennyező kilétét elrendelt nyomozás bejelentésével. /Annak várható eredményeit megint egy körrel később, amikor azok már megvannak./ Csak szépen sorban, a hulladék nem szalad el, - már ha van.”
 • 2. szatyi 2010. július 31. 10:21
  „"Felmerül a gyanú", hogy az államtitkár úr kezd belezavarodni a saját feladatába! És ezt még enyhén fogalmaztam!”
 • 1. Jericho 2010. július 31. 10:17
  „Egy kis közvélemény-kutatás: szerintetek hová került az a több millió tonna (vagy köbméter) veszélyes(?) hulladék, ami az elmúlt 50 évben keletkezett?
  Nem az újabb néphülyítés ez is, mint már annyiszor, ha valamilyen más kaki bűzlik és gyorsan el kell terelni a figyelmet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltanák a dohányzást a nyilvános helyeken

Egy friss kutatás szerint az oroszok jelentős része egyetértene egy olyan tiltórendelkezéssel, ami… Tovább olvasom