Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Veszélyesen megcsúszott a vakcinatender

A tervezettnél jóval később, június helyett csak ősszel írja ki a gyerekek kötelező oltásával összefüggő vakcinatendert a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, ami aggodalmat keltett az orvosokban és a gyártókban - írta a szerdai Napi Gazdaság.
A tárca megerősítette a lapnak, hogy az átadás-átvételi jegyzőkönyvben meghatározott június 31-i határidő helyett csak ősszel írják ki a 35 milliárd forintos tendert, közel az új közbeszerzési törvény hatályba lépésével egy időben, de az okokról nem nyilatkoztak.

Az eljárással öt évre biztosítja az állam a gyermekkorban beadandó, valamint azokat a vakcinákat - például tetanusz, hepatitisz - , amelyeket csak bizonyos esetekben kötelező beadni.

A szakállamtitkárság úgy véli, a csúszás ellenére nem lesz fennakadás az ellátásban, és nem kell számolni azzal, hogy a sürgősségi tömeggyártás pluszköltséget jelent a magyar államnak. A lapnak nyilatkozó cégek szerint a gyártás legalább 3-6 hónapot vesz igénybe, és ehhez még hozzáadódik a közbeszerzési eljárás több hónapos időtartama - olvasható a cikkben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmi Demszkynek a metrókocsik miatt?

Akár fegyelmi eljárást is indíthat a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén Demszky ellen, ha nem hajtja végre a metrókocsik szerződésének felbontásáról szóló júniusi döntést. Tovább olvasom