Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Vesztegetésen kapták a hevesi rendőrt

Vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HMRFK) egyik vezető beosztású munkatársát - írta a hvg.hu szombaton.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat egymillió forint vesztegetési pénz átvétele közben érte tetten a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét, akinek előzetes letartóztatását szombaton rendelte el a bíróság - értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 szombati esti Híradójában azt mondták: az alezredes a gyanú szerint azt állította egy csalással vádolt férfinak, az Egri Törvényszéken zajló okmánybélyeg-hamisítási ügy egyik vádlottjának, hogy egymillió forinttal lefizeti az ügyében eljáró ügyészt és bírót, hogy felmentsék.

A férfi tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, a gyanúsítás miatt panaszt tett, a letartóztatás ellen pedig fellebbezett. Szolgálati viszonyát az ügy egyelőre nem érinti, a főkapitányság honlapján továbbra is osztályvezetőként szerepel a neve - mondták a Híradóban.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt is vizsgálja, hogy annak az ügyésznek és bírónak, akire az alezredes az állítólagos vesztegetéskor hivatkozott, van-e bármi köze az ügyhöz. A Híradó úgy tudja, eddig nem merült fel olyan információ, ami arra utalna, hogy tudtak róla vagy bármilyen közük lenne hozzá.

A Híradó információi szerint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője egy diplomatarendszámos, fehér luxusautóban ült csütörtök este, amikor a Terrorelhárítási Központ munkatársai az M3-as autópálya kerekharaszti benzinkútjánál elfogták.
Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a Híradónak azt nyilatkozta: "a bíróság megalapozottnak találta azon ügyészi indítványt, hogy a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tekintettel az ügy tárgyi súlyára, illetőleg várható, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén esetleg a tanúkat befolyásolná, tárgyi, okirati eszközöket elrejtene, ezért várható az, hogy a bizonyítási eljárás sikerét meghiúsítani törekedne".

Szombaton a hvg.hu számolt be arról, hogy vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egyik vezető beosztású munkatársát, S. Csabát. A portál úgy tudja, a Központi Nyomozó Főügyészség indított eljárást a férfi ellen, "s elfogásakor találtak is nála olyasmit, ami megalapozhatja a nyomozó hatóság vélekedését".

A Fővárosi Törvényszék a honlapján azt írta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombati végzésében egy hónapra elrendelte S. Csaba előzetes letartóztatását. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta az előzetes letartóztatás elrendelését, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, a legfeljebb azonban 2013. január 15-ig tart.
A végzés nem jogerős, mert a védő és a gyanúsított is fellebbezést jelentett be.

Korábban

A Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint a bíróság egy hónapra elrendelte S. Csaba előzetes letartóztatását.

A hvg.hu cikke szerint csütörtökön fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai a HMRFK bűnügyi osztályvezetőjét, S. Csabát. A hvg.hu úgy tudja, a Központi Nyomozó Főügyészség indított eljárást ellene vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés gyanúja miatt, "s elfogásakor találtak is nála olyasmit, ami megalapozhatja a nyomozó hatóság vélekedését" - fogalmaztak.

S. Csabánál házkutatást tartottak, majd őrizetbe is vették. A hvg.hu információi szerint S. Csaba elfogása előtt néhány hónappal egy másik ügy is történt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon. A hvg.hu tudomása szerint az egyik titkárnőnek távoznia kellett, mert felmerült a gyanú arra, hogy elvett abból a keretből, amelyből a rendőrséget segítő informátorokat fizetik. A közalkalmazott a hírportál értesülései szerint a HMRFK bűnügyi igazgatójának a munkáját segítette. Minderről a főkapitányság szóvivője, Soltész Bálint azt közölte a hvg.hu-val: "a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője munkaköri kötelezettségeinek vétkes megszegése miatt soron kívül megszüntette egy közalkalmazott munkaviszonyát".

A Fővárosi Törvényszék honlapján azt írta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombati végzésében egy hónapra elrendelte S. Csaba előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyet vesztegetést állítva hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt folytat ellene a Központi Nyomozó Főügyészség. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta az előzetes letartóztatás elrendelését, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2013. január 15-ig tart. A végzés szerint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélye azért áll fenn, mert megalapozottan feltehető, hogy S. Csaba szabadlábra kerülése esetén befolyásolná a büntetőeljárás során kihallgatandó személyeket, és bizonyítási eszközöket, okiratokat rejtene el.

A végzés nem jogerős, mert a védő és a gyanúsított is fellebbezést jelentett be.

Olvasóink írták

 • 7. Zotya100 2012. december 16. 19:46
  „"vesztegetést állítva hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt" -- csak nekem olyan nyakatekert ez a megfogalmazás, vagy valójában létezik ilyen megnevezésű bűntett?
  Amúgy meg: fejétől bűzlik a hal. Kis hal kicsit, nagy hal nagyot.”
 • 6. lukrecia 2012. december 16. 18:12
  „Mondtam már,, nem dolgozunk zsebre. Hányszor mondjam még ?????”
 • 5. uborka 2012. december 16. 12:01
  „Ugye , ugye rendőrkéim, még Ti esküdtetek,fel , hogy őrizzétek a békét, hát itt van. Pénzért??? Mondtam,hogy ez az intézmény őrző-védő, és NAV behajtó részleg. Szegediek írjanak már erről is egy pár sort???????? Nekem igazam volt és van az egész rendőri intézkedésben. Önök nem ide valósak erre a posztra, mint írtam máskor, olyan a beosztott, mint a főnöke.”
 • 4. maci53 2012. december 16. 09:22
  „Ez beteg ember,egy bíró vagy ügyész havonta keres hivatalosan 1 milliót.”
 • 3. pog 2012. december 16. 08:36
  „tényleg a legjobb bűnelkövető a rendőr, minél biztosabb a saját napi munkájában,annál nagyobb bakit követ el általa elkövetett bűncselekmény során.. a legnagyobb büntetés,hogy becsukták..”
 • 2. Emberségetavilágnak 2012. december 16. 07:03
  „Ő csak a közvetítő.
  Ha úgy tetszik, retesz az ólajtón.
  Majd lesz helyette másik és folynak tovább a disznóságok...”
 • 1. Igazságérzetű 2012. december 15. 17:12
  „Ő is ember!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótkocsis kamion okozott tömeges balesetet az M31-es autópályán

Egy román rendszámú pótkocsis kamion okozott tömeges balesetet az M31-es autópályán a jeges úton vasárnap reggel, a balesetben hárman könnyebben megsérültek. Tovább olvasom