Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Vesztegetéssel gyanúsítanak egy szabolcsi bírót és egy felszámolót

Budapest – Gyanúsítottként hallgatta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság felszámolási ügyekben eljáró bíróját és egy felszámolót hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség.
Keresztes Imre főügyész közleményében az áll: a megalapozott gyanú lényege szerint az érintett bíró, K-né J. Judit 2008 végétől 2010 elejéig H. Attila felszámolótól folyamatosan különböző jogtalan előnyöket fogadott el. H. Attila egyebek mellett rendszeresen szállította a bírót – ellenérték nélkül – a személygépkocsijával, intézte az autója üzemeltetése során felvetődő szervizmunkákat és más ügyeket. Ugyancsak a felszámoló intézte a bíró megtakarításával kapcsolatos ügyeket, mint ahogy a K-né J. Judit érdekeltségébe tartozó cég ügyeit is. A nyomozás során arra vonatkozóan is adatot találtak, hogy a bíró a felszámoló költségén vett részt egy háromnapos disznótoros rendezvényen.

Az ügyészség szerint ezen anyagi előnyökhöz kapcsolódóan a bírónő a felszámolót több esetben a lakásán fogadta, ahol a folyamatban lévő, a felszámolót érintő ügyekről is rendszeresen egyeztettek, illetve ahol H. Attilától beadványokat is átvett.

A gyanú szerint K-né J. Judit a kapott előnyökre való tekintettel a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény rendelkezéseiből fakadó kötelezettségeit, bírói esküjét folyamatosan megszegve a H. Attilát érintő ügyekben részrehajlóan, a felszámoló befolyását elfogadva, annak sorozatosan jogtalan előnyt biztosítva járt el.

A bírónő az ügyeiben eljárva a felszámolókat nem az előírásoknak megfelelően – véletlenszerűen, arányosan – jelölte ki (2008–2009-ben aránytalanul sokszor jelölte ki a H. Attilához köthető felszámoló szervezeteket), és több esetben a munkatársait is befolyásolni próbálta e szervezetek kijelölése érdekében – áll a közleményben.

Az ügyészség szerint K-né J. Judit cselekménye fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által kötelességszegéssel folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette, míg H. Attila kötelesség folytatólagosan elkövetett megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével gyanúsítható.

Sem a bíró, sem a felszámoló nem élt panasszal a gyanúsításközléssel szemben, ugyanakkor tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését, majd megtagadták a vallomástételt.

Olvasóink írták

 • 3. achilleus 2011. június 10. 16:04
  „2. Jozsoci 2011.06.09. 18:12
  Ez egy szerencsétlen balek:
  "egyebek mellett rendszeresen szállította a bírót - ellenérték nélkül - a személygépkocsijával, intézte az autója üzemeltetése során felvetődő szervizmunkákat és más ügyeket. Ugyancsak a felszámoló intézte a bíró megtakarításával kapcsolatos ügyeket, mint ahogy a K-né J. Judit érdekeltségébe tartozó cég ügyeit is. A nyomozás során arra vonatkozóan is adatot találtak, hogy a bíró a felszámoló költségén vett részt egy háromnapos disznótoros rendezvényen."
  --- ez a történet azt juttatja eszembe, hogy a piranháknak a folyó egyik szakaszán behajtanak egy tehenet, miközben a csorda a folyó másik részén kel át, kihasználva, hogy a halak ezt az egy, áldozatnak odadobott szerencsétlent marcangolják.”
 • 2. Jozsoci 2011. június 09. 18:12
  „Egyes ítéletekből arra következtetek, hogy nem rossz üzlet bírónak lenni, lásd Császár Előd ügyét.”
 • 1. deszkás 2011. június 09. 13:20
  „Hát a pasija volt,vagy forditva a nője.Szép kis vihar annak akit már kipicsáztak a házából.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos karambol a 8-as főúton? - galériával

Halálos közekedési baleset történt a Veszprém megyei Inota határában. Tovább olvasom