Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Veszteséggel zárta 2011-et a TVK

2011-ben veszteséges lett a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK), ezért nem fizet osztalékot.
Veszteséggel zárta az elmúlt évet a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK Nyrt.), a vegyipari cég a magyar számviteli szabályok szerint mínusz 9,319 milliárd forint adózott eredménnyel és 196 milliárd 747 millió forint mérlegfőösszeggel zárta 2011-et, a cég a közgyűlés döntése szerint nem fizet osztalékot.

Veszteséges lett 2011-ben a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (galéria)

A Mol csoporthoz tartozó, tőzsdén jegyzett társaság keddi éves közgyűlésén a részvényesek a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint 209,03 milliárd forint mérlegfőösszeggel és mínusz 11,226 milliárd forint eredménnyel fogadták el az igazgatóság beszámolóját.

A közgyűlési előterjesztés szerint a TVK Nyrt. számára a 2011-es év a külső környezet rendkívüli kihívásaival terhelt időszak volt, ugyanakkor az eurózóna jelentősen romló gazdasági kilátásai ellenére a társaság még ebben a helyzetben is megtartotta vevőit, a felügyelőbizottság értékelése szerint az eddig megtett erőfeszítések biztosítják, hogy amikor a recesszió szorítása enyhül, a TVK versenyképességét megőrizve továbbra is a régió meghatározó piaci szereplője legyen.

Veszteséges lett 2011-ben a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (galéria)

A vegyipari cég árbevétele tavaly 411 milliárd 462 millió forint volt, szemben a 2010-es 365 milliárd 185 millió forinttal.

A közgyűlés újraválasztotta Mosonyi Györgyöt a TVK igazgatóságának elnökévé, akinek előző megbízatása április 19-én jár le, és beválasztotta az igazgatóságba Pethő Zsoltot, aki 2011. júniusától tölti be a TVK vezérigazgatói posztját. Mindkettőjük megbízatása öt évre szól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős gyilkosság Sopronban: Mire készült V. Roland?

Az ügyészség indítványa szerint T. Attila és V. Roland társtettesként, M. Tamás pedig bűnsegédként,… Tovább olvasom