Délmagyar logó

2018. 09. 18. kedd - Diána 13°C | 27°C Még több cikk.

Vesztett a Vodafone a Közbeszerzési Döntőbizottság ellen

A bíróság döntése szerint az állami mobilszolgáltatásra kiírt pályázat jogszerű nyertese a Telekom.
Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról - közölte a Közbeszerzési Hatóság pénteken az MTI-vel.

A Vodafone Zrt. korábban azért fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB), mert a "Mobil távközlési szolgáltatások beszerzése 2016" tárgyú tenderre tett ajánlatát a kiíró aránytalanul alacsony árajánlatra hivatkozva érvénytelenné nyilvánította. A KDB azonban elutasította a Vodafone jogorvoslati kérelmét. A távközlési szolgáltató vitatta a határozat jogszerűségét és keresetet nyújtott be ellene.

A Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős ítélete szerint a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, valamint a tender nyertese, a Magyar Telekom által megkötött keretmegállapodás jogszerűsége nem vitatható - közölte a Közbeszerzési Hatóság.

Hozzátették, hogy a lezárult eljárás alapján, a mobil távközlési szolgáltatások központosított közbeszerzés keretében történő igénybevételéről szóló kormányhatározat szerint az egyes ajánlatkérők megköthetik az egyedi előfizetői szerződéseket - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes terjedelmében égett egy lakás Budapesten - Egy 60 éves férfi az életét vesztette

A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát. Tovább olvasom