Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Vezeték nélküli egyetem Győrben

A győri SZE hallgatói már Wi-Fi hálózaton keresztül is kapcsolódhatnak az egyetem számítógépes rendszeréhez.
A győri Széchenyi István Egyetemen lezárult az intézmény laboratóriumi épületegyüttesét lefedő Wi-Fi hálózat kiépítése. Az Intel támogatásával megvalósuló projekt célja, hogy az egyetem laborjait, tanulmányi épületeit, könyvtárát Wi-Fi hálózattal lefedve egy olyan kiterjedt intranet hálózat jöjjön létre, melyen keresztül az egyetem hallgatói, oktatói, kutatói szélessávú kapcsolattal férhetnek hozzá az egyetem különböző szoftvereihez, dokumentumaihoz.

A hálózat kapcsolódik az egyetemi, mintegy 1400 végpontból álló vezetékes hálózathoz, és kiegészíti az aulában és az E épületben található két access-point által lefedett, már korábban kiépített vezetéknélküli hálózattal rendelkező területeket. A tudományos mérések, kutatások helyszínéül szolgáló laboratóriumi épületegyüttes vezeték nélküli hálózata az Intel segítségével valósult meg. Az új rendszer nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően egyszerűbben, gyorsabban, ugyanakkor könnyebben végezhetőek el a kutatásokhoz kapcsolódó tudományos feladatok.
Az egyetem és az Intel tervei szerint a diákok és oktatók hamarosan az épületegyüttest körülölelő parkban is használhatják majd a Wi-Fi hálózatot.

Forrás: Prim Online

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajka 142 millió forintra pályázott

Interreg-pályázaton nyerne 142 millió forintot a rajkai önkormányzat egy Németjárfalu (Deutsch… Tovább olvasom