Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Vezetőváltások Bábolnán

Három hónappal a legutóbbi vezérváltás után ismét új vezetők állnak a legnagyobb magyar agrárvállalkozás, a Bábolna rt. élén, és a társaság győri baromfi-feldolgozójában is új igazgatót neveztek ki.
A Heimann Zoltánt váltó, január 26-án vezérigazgatóvá kinevezett Szép Imre rövidebb időre kórházba került és levélben értesítette a Bábolna rt. igazgatóságát, hogy hosszabb gyógykezelése várható, tudtuk meg Petykó Zoltántól. A társaság igazgatóságának elnöke lapunkat arról tájékoztatta, hogy ennek nyomán az április 23-i igazgatósági ülésen a tagok határozatot hoztak, melyek értelmében az rt.-t megbízott vezetőként Palkovics Péter kereskedelmi vezérigazgató-helyettes irányítja. Ezzel egyidejűleg az igazgatóság azonnali hatállyal megszüntette Giczi Róbert és Takács Tamás vezérigazgató-helyettesek munkaviszonyát, területeiket Palkovics Péterre és Zónáné Czunyi Anikóra bízta.
A vezérigazgató-helyettesek leváltását az elnök az erős centralizálással járó intenzív válságkezelés következményeivel indokolta. Véleménye alapján a nagy cég átlátásához az újonnan (Szép Imre kinevezése után) odakerülteknek több időre lenne szükségük, a helyzet viszont azonnali döntéseket tesz szükségessé. Elmondta azt is, hogy Palkovics Péter baromfis és vezetői gyakorlattal is rendelkezik, s ahogy ő is, korábban már dolgozott Bábolnán. Leszögezte: ahogy már régóta, az rt. finanszírozása most is feszített, de van megoldás. Erről tárgyalnak több bankkal, a Magyar Fejlesztési Bank pedig, melyhez a vagyonkezelőtől került át az rt., hamarosan kettőmilliárd forintos forgóeszközhitellel támogatja a gazdaságot.
A Bábolna rt. 57 százalékos tulajdonában levő győri Pannon Baromfi Kft.-ben szintén váltás történt. Mivel ott a korábbi igazgató, Szép Imre munkaviszonya megszűnt, átmenetileg megbízott vezető irányította a munkát. Ám Petykó Zoltán szerint ezt a helyzetet nem lehetett tovább tartani, ezért tájékoztatása alapján a kft. élére Forgács Péter került, aki korábban Kiskunhalason és a kecskeméti baromfi-feldolgozóban dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyeztek

Vöröskeresztes ismeretekből, illetve az elsősegélynyújtás elméletéből és gyakorlatából mérték… Tovább olvasom