Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

VI. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál

Vissza a programhoz >>április 01.
VI. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál   
 
Helyszín: Richter Terem


Ütős felvonulás

15.00 óra Tam-Tam Parádé Ütőegyüttes felvonulása
Az együttes 9 éve alakult a Magyar Honvédség Zeneművészeti Szakközépiskola ütőseiből. Fő profiljuk a parádé-, menet-, illetve showdobolás. Tíz fős csapat 15.00 órától Győr belvárosának utcáin menetdobolással szórakoztatja a közönséget, mely 19.00 órától a Richter Terem színpadán paradés előadásukkal nyitják meg a VI.Győri Nemzetközi Ütős Fesztivált.

Móder Rezső és az Instrumentum Acélszoborzene Ütőegyüttes
Móder Rezső (Munkácsy-díjas festő- és szobrászművész, performer)
Móder Rezső zenei koncepciója rendkívül egyszerű: megpróbálja elképzelni a jövő zenéjét, amely ipari és egyben kozmikus zene. Koncertjein vasszobrokat kalapál, soha nem hallott hangok szólalnak meg, művei lassan hömpölyögnek, gondolkodásra késztetik a nézőt.
Közreműködik: Váray László, Galgóczy György

Acélszoborzene koncert 3 tételben (részletek)
1. tétel: Bartók, Kodály és József Attila beszélget az Acélgyárban Szent István királlyal
2. tétel: Szent István király öt híres befejezetlen mondata
3. tétel: XXIII. Századi zene, Kozmosz zen


Győri Ütőegyüttes
 A zenekart 1974-ben Váray László alapította. Tevékenységüket számos sikeres hazai és külföldi fellépés fémjelzi. Munkájuk elismeréseként 1994-ben Győr Kultúrájáért Díjban részesültek. Megújult formában Papp Balázs vezetésével 12 éve működik a zenekar.
Tagjai: Papp Balázs, Falusi János, Gerencsér Tamás, Kulcsár Bence, Varga Bence, Baross Gábor, Adorján Gyula

Műsor:
Márta István: Babaházi történet
Nebojąa Jovan ®ivković: Uneven Souls
Tradicionális afrikai zenék


Szaniszló Richárd Kvartett
A zenekar a vibrafon hangszerre épül. Zenéjük kortárs és populáris dallamvilág kontrasztjával ötvözött finom szövetű muzsika, mely a zenekar eddigi koncertjein sikert aratott. A zenekar vezetője számos külföldi és hazai versenyen szerzett díjakat, mint hangszeres szólista, éppúgy, mint zeneszerző.

Közreműködik:
Szaniszló Richárd – vibrafon, marimba, zeneszerző
Kertész Ákos – dob, ütőhangszerek
Máthé László – basszusgitár
Kormos János - gitár

Jojo Mayer (USA) - Szendőfi Péter

A világhírű Jojo Mayer 2 évesen kapta első dobfelszerelését és a 18-at betöltve már az összes jelentős európai jazz fesztiválon fellépett. Rengeteg zenésszel való együttműködése után (pl. dj Spooky-tól kezdve a Vienna Art Orchestra-ig több tucat formációval készített felvételeket) 1991-ben New York-ba tette át székhelyét, de ekkor már workshop-okat tartott és mester kurzusokon segített, az összes fontos szakmai rendezvényen jelen volt előadóként. Körbeutazta a világot, dobfelszerelést tervezett olyan neves cégeknek mint a Sonor vagy a Sabian. A Modern Drummer magazin Jojo Mayert jelenleg a világ öt legjobb dobosa közt tartja számon. Zenéje stabil alapokra épített improvizáció, elektronikával generált hangokat, tánczenei ritmusokat akusztikus hangszereken ad elő.

Szendőfi Péter
1992-ben végez a Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán. 1995-ben elnyerte a New York-i Drummers Collective School ösztöndíját. Itt világhírű zenészektől tanult és játszott velük együtt. Egyike a legfoglalkoztatottabb hazai dobosoknak. Kurzusokat tart, számos lemezen, fesztiválokon és koncerteken szerepel szinte minden műfajban.
Közreműködik: Romhányi Áron – billenytyűs, rap

Romhányi Áron Székesfehérváron született, Líbiában nevelkedett. Már középiskolás évei alatt kezdte érdekelni a jazz-zongorázás, valamint a hangszerelés-zeneszerzés. 1994-ben elkezdte az ELTE angol bölcsész szakát, majd 1997-ben felvételt nyert a LFZE jazz zongora szakára, ahol 2001-ben diplomázott. Játszott a magyar jazzélet nagyjaival, koncertezett külföldön is.
  
 
Belépőjegy napi jegy: 2.000,-; két napos: 3.000,-

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar borkülönlegességek a londoni Királyi Operaházban

Nagy érdeklődés kísérte március 3-án a londoni Királyi Operaház egyik különtermében rendezett magyar… Tovább olvasom