Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Vidámabb évadot várhatunk

Korcsmáros György, a nemzeti színház igazgatója Győrött a tegnap délutáni sajtótájékoztatóján önmagához képest szokatlanul azt mondta, hogy az idei évad kissé komorabb volt a kelleténél, a következő derűsebb lesz.
Az eljövendő idényről tájékoztatta a közönségszervezőket a színház igazgatósága. Kiss János, a Győri Balett igazgatója bejelentette, hogy a Macbeth, amelyet a malmői opera balettigazgatója állít színpadra, szerepel a bérletes előadások közt.

Marad a társulat

Korcsmáros György azt emelte ki, hogy a bérletek egészében nem kerülnek többe, mint idén. Szó volt arról, hogy nem szerződik el senki és nem is jön új tag a győri társulathoz. Vendégművészek természetesen fellépnek prózai és zenés darabokban is. E megfontolás mögött az (is) rejlik, hogy a direktor szerződése lejár, de jelezte, hogy pályázni kíván a mostani tisztségére. A Tosca és a Hegedűs a háztetőn tizennégy, illetve tíz éve szerepelt műsoron, jövőre ismét láthatja őket a nagyérdemű.

Sokszínű kínálat

A balettel együtt nyolc premier és kilenc darab szerepel a nagyszínház műsorán, amelyek közt dráma, vígjáték, bohózat, opera, operett, musical található. A Kisfaludy Teremben négy darab fut majd, három az idei évad folytatásaként, egy – Móricz Rokonok című darabja – új bemutatóként. Az igazgató egy gyerekelőadást ígért, a Lúdas Matyit. Újdonság még a vasárnapi bérleti előadás is. A következő évadban emlékezik a társulat az új színház nyitásának huszonötödik évfordulójára. A jubileum alkalmával zenés esten köszöntik a közönséget a társulat tagjai.

A szezon terve

A tervezett darabok, bemutatók: Csongor és Tünde (színmű, zenével), Tosca (opera), Macbeth (balett), Leányvásár (operett), Ibolya, valamint Egy, kettő, három (két egyfelvonásos), Hegedűs a háztetőn (musical), A nép ellensége (színmű), Osztrigás Mici (bohózat). A Kisfaludy Teremben: Ványa bácsi (színmű), Bunbury (komédia), Nyolc nő (bűnügyi vígjáték), Rokonok (dráma).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gyűrűk Ura - A két torony (The Two Towers)

Tolkien világhírű regénye méltó feldolgozásba került végre a vászonra. Az első rész tavaly hatalmas… Tovább olvasom