Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Vidéken megszűnhet a Klubrádió

A médium tulajdonosa legalább egy éve nem fizette meg a szerződésben vállalt szolgáltatási díjakat vidéki frekvenciái után - közölte a médiatanács.
Miután a Klubrádió tulajdonosa legalább egy éve nem fizette meg a szerződésben vállalt szolgáltatási díjakat vidéki frekvenciái után, a Médiatanács felmondta a Klubrádió gyöngyösi, kecskeméti és debreceni frekvenciajogosultságát- közölte a médiatanács szóvivői irodája csütörtökön.

Közleményük szerint a médiatanácsnak nincs több jogállami eszköze a Klubrádió vidéki frekvenciáinak megmentésére.

A hatóság emlékeztetett: a médiatanács a megoldáskereső eljárás során folyamatosan partnerként tekintett a Klubrádió tulajdonosára.

Számára a testület először a kecskeméti és a debreceni frekvenciák tekintetében biztosított jelentős, összesen több mint 12 millió forintos éves díjkedvezményt, később a hatóság egy mentőcsomagot is kidolgozott: lehetővé tette, hogy a médiatulajdonos részletekben törlessze a frekvenciahasználat után felhalmozódó egyre tetemesebb díjhátralékát - közölték.

Mint írták: a rádió működtetője elfogadta a segítséget, de már az első részletek kiegyenlítésével is adós maradt, és azóta sem fizetett. Mára összesen több mint 8,5 millió forintos tartozást halmozott fel a három csatornán, miközben zavartalanul használta a hullámsávokat.

A testület a szerdai ülésén sajnálattal vette tudomásul, hogy a Klubrádió tulajdonosa továbbra sem kíván élni a felkínált mentőcsomaggal, azaz saját maga kívánja abbahagyni a rádiózást a vidéki frekvenciákon - közölték.

A médiatanács mérlegelte a kialakult helyzetet és megállapította, hogy noha minden lehetséges jogállami eszközt felhasznált a Klubrádió vidéki adóinak megmentése érdekében, a médiavállalkozó láthatólag mégsem érdekelt a rádiók további működtetésében – olvasható a kommünikében.

Megállapították azt is, hogy a rádióadók megmentése érdekében nem áll rendelkezésére több jogállami eszköz, és minden ez irányú további próbálkozás súlyosan sértené a rádiós piac etikusan működő szereplőinek érdekeit, a diszkriminációmentesség és az esélyegyenlőség elvét.

"A testület ezért a több mint egyéves megoldáskereső eljárása lezárásaként kénytelen volt tudomásul venni, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa folytatólagos szerződésszegő magatartásával felmondottnak tekinti műsorszórási jogosultságát, így a rádió gyöngyösi, kecskeméti és debreceni frekvenciajogosultságát megszüntető döntését határozatba foglalta" - közölték.

Olvasóink írták

  • 3. keletaru 2013. január 24. 19:58
    „Ugyan már tudjuk mindég Budapest a fontos ....... Nem tudom ha egy hétig nem vinnénk vidékről semmit mi lenne ?? Üdv Kuci”
  • 2. Cillit_bang 2013. január 24. 19:41
    „Nem baj! Nem butul a vidék tovább! Agymosoda closed!”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. január 24. 18:22
    „kapcs ford és kuss...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghatározták a keresztféléves képzések ponthatárait

A legnépszerűbbek az idén a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területek, előbbi 1959, utóbbi… Tovább olvasom