Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Vigyázat! Hétfőtől már bírságolnak a dohányzásért

Hétfőtől már bírságot is kiszabnak a közterület-felügyelők a fővárosi aluljárókban dohányzókra, miután a lejárt az egy hónapos türelmi idő - közölte a Fővárosi Közterület-felügyelet Hivatala.
A közlemény emlékeztet rá: a fővárosi közgyűlés döntött arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő aluljárókban megtiltja a dohányzást. Az erről szóló rendelet augusztus 5-én lépett életbe, a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetősége viszont úgy határozott, hogy türelmi időt ad, és egy hónapig csak figyelmeztetik a tilosban dohányzókat.

Eddig a megelőzésre és a rendelet szellemének megismertetésére helyezték a hangsúlyt, egyben szórólapokon is felhívták az ott dohányzók figyelmét az előírásokra és a várható szankciókra - írták.

Hétfőtől viszont a közterület-felügyelők háromezer és húszezer forint közötti helyszíni bírságot szabhatnak ki az aluljárókban dohányzókra. Hozzátették: a helyszíni bírság be nem fizetése esetén feljelentést is tehetnek, ezután az illetékes jegyzői hivatal jár el, az pedig akár harmincezer forintos bírságot is kiszabhat.

A Fővárosi Közgyűlés június 3-án döntött arról, hogy megtiltja a dohányzást az önkormányzat, illetve a BKV tulajdonában lévő 72 aluljáróban. Korábban a testület a játszótereken és azok közvetlen környezetében rendelt el dohányzási tilalmat. A közterület-felügyelők munkáját rendőrök is segítik, ők is jogosultak helyszíni bírság kiszabására.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. szeptember 02. 06:43
    „már egy hónapja se gyújtott rá senki az nem hülye szeged.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann Rózsa: új korszak kezdődik az oktatási rendszerben

A mostani tanévkezdés új történelmi korszakot nyit meg a magyar társadalomban és a magyar oktatási… Tovább olvasom