Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

Vihar a Dunántúlon - 8000 fogyasztó maradt áram nélkül

Helyenként barack nagyságú jég esett, nagy pusztítást végzett a kultúrnövényekben.
Több mint száz riasztást kaptak a tűzoltók abban a három megyében, ahol kedden este vihar söpört végig. A megrongálódott rendszer miatt Zala, Somogy és Baranya megyében összesen 8 ezer fogyasztó maradt áram nélkül több órára, de szerda reggelre mindenhol helyre állt a szolgáltatás.

A tűzoltók három megyéből kaptak riasztást kedd este, a Dunántúlon átvonuló vihar miatt: Zala, Somogy és Baranya megyében összesen 118 bejelentés érkezett - mondta a Független Hírügynökségnek Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője. Hozzátette, hogy a legtöbb, 69 bejelentés Zala megyéből érkezett: 11 esetben vizet kellett szivattyúzni, 44-szer kidőlt fákhoz, 14-szer pedig megrongálódott épületekhez kértek tűzoltói segítséget. Nagykanizsán és térségében 27 települést érintett a vihar és a jégeső. Az ítéletidő után 6100 fogyasztó maradt áram nélkül, de ez a szám éjfélre 634-re csökkent. Reggelre mindenhol helyre állt a szolgáltatás - tette hozzá a szóvivő. A megyében néhány ház tetejét fóliával kellett letakarni, hogy egy esetleges újabb eső ne okozzon még nagyobb károkat. Zala megyében egy ember sérült meg a vihar közben, amikor autójával a sáros útról az árokba sodródott.

Somogy megyében 30 helyszínre vonultak a tűzoltók: 7 esetben kisebb épületkárokhoz,

23-szor pedig kidőlt fákat kellett feldarabolni. A legsúlyosabban Iharosberényben sérült meg egy lakóház, a négytagú családnak a szomszédoknál kellett aludni. A megyében összesen ezer fogyasztó maradt átmenetileg áram nélkül, de éjszaka itt is kijavították a hibát.

Baranya megyében 19 riasztást kaptak a tűzoltók, háromszor vizet kellett szivattyúzni a vízzel telt épületekből, 16-szor pedig kidőlt fákat daraboltak. Pécsen két épület sérült meg jelentősebben: egy házra egy 15 méter magas fenyőfa dőlt, az egyik gimnáziumnak pedig az ablakait törte be a jégeső és a szél. A megyében 815 fogyasztó maradt áram nélkül, reggelre azonban itt is elhárították a műszaki hibát. A legerősebb széllökéseket Baranya megyében mérték, a szél óránként 110 kilométer/órás sebességgel fújt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszáz forintra emelkedhet a közkedvelt cigaretták ára

A kormány előtt fekvő, 2010. január 1-jével újabb 10 százalékos közteher-növelési javaslat alaposan… Tovább olvasom