Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Viharos szél tombolt Nyíracsádon

A szél több mint 30 lakóházat rongált meg pénteken a Hajdú-Bihar megyei településen.

Több mint 30 lakóházat rongált meg a viharos szél pénteken a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon; a tűzoltóság és az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a helyreállításon - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Négy utcában, összesen mintegy 60-70 lakóházban nincs áram, mert a szél több villanyoszlopot is kidöntött. Sok épületnek nemcsak a tetőszerkezetét sodorta le a szél, hanem a tűzfalait is kidöntötte.

Van olyan ház, amelynek csak megbontotta a tetőszerkezetét a vihar, de nem sokkal messzebb teljesen összedőlt melléképületek is láthatók. Sok lakó az utcákra ment ki és próbál segíteni a tűzoltóknak, míg mások már fóliázzák házaikat.

Nagyné Jobbágy Ildikó jegyző az MTI-nek elmondta: egyelőre nincs olyan ház, amely lakhatatlanná vált, de szükség esetén az önkormányzat 30-40 embert el tud helyezni a közösségi házban.

Tájékoztatása szerint legalább 31 lakóházat rongált meg a vihar, de egyéb épületekben is estek károk. A megsérült házak tetejét mintegy 80 százalékban rongálta meg a szél. Az önkormányzat a polgári védelmi hatóság 12 emberét helyezte készenlétbe, ők forgalomirányítási feladatokat látnak el és segítenek beszerezni a kárelhárításhoz szükséges eszközöket - ismertette a jegyző.

Elmondta, hogy Nyíracsádról és a szomszédos négy településről az összes fóliát felvásárolta az önkormányzat, ezeket a városházán osztják ki. Mivel a károsultak közül szinte senkinek sincs biztosítása, a kormányzati vis maior keretből szeretnének igényelni forrást a helyreállításhoz - közölte Nagyné Jobbágy Ildikó.

Az áramszolgáltató szakemberei szerint a szolgáltatás késő éjszakára állhat helyre.

Olvasóink írták

  • 1. Kézbesítő 2012. június 02. 05:19
    „Az a Viharos Szél Tornádó volt!! http://www.idokep.hu/hirek/tornado-nyiracsadon
    http://www.haon.hu/tornado-pusztitott-nyiracsadon”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán az EU kohéziós politikájáról tárgyalt

A miniszterelnök az uniós kohéziós alapok jövőjéről tárgyalt pénteken Bukarestben Traian Basescu… Tovább olvasom