Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Világháborús robbanótestet találtak Egerben

Egy világháborús robbanótest került a felszínre Egerben a belváros rehabilitációs munkálatai közben pénteken, nem messze Dobó István szobrától, ezért 300 méteres körzetben ki kell üríteni a területet - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Egy világháborús fegyver dobtárát - benne 70 darab éles lőszerrel - találták Egerben a belváros rehabilitációs munkálatai közben pénteken, nem messze Dobó István szobrától, ezért 300 méteres körzetben ki kellett üríteni a területet - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-vel, hozzátéve, a robbanóeszközt központi gyűjtőbe szállították.

Várkonyi Melinda azt mondta: Egerben a belváros rehabilitációs munkálatai közben került a felszínre egy, a világháború idején használt golyószóró fegyver dobtára, amelyben 70 darab éles lőszer volt.

A tűzszerészeti vizsgálat idejére ki kellett üríteni a Heves megyei városban a Dobó teret, két másik utcát, azon belül egy éttermet és öt lakást. Ideiglenesen, a tűzszerészeti vizsgálatig 30-40 embernek kell elhagynia otthonát - tett hozzá.

Miután a honvédség tűzszerészei beazonosították és megvizsgálták a talált tárgyat, központi gyűjtőbe szállították, megsemmisítéséről később gondoskodnak - mondta a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt mondta: délután fél négy körül a rendőrség feloldotta a terület zárlatát, és mindenki visszatérhetett az otthonába.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a robbanótest az Eger-patak medréből került elő, a mederbe tervezett kerékpárút építése során, ezért a rendőrség kordonokkal zárta le a helyszínt, senkit sem engedtek a közelbe. Ugyanakkor az autóforgalmat nem korlátozták, mert a tárat a belvárosi sétálóövezet közepén találták.

Korábban írtuk:

Várkonyi Melinda azt mondta: a zárás-ürítés érinti a Heves megyei városban a Dobó teret, két másik utcát, azon belül egy éttermet és öt lakást. Ideiglenesen, a tűzszerészeti vizsgálatig 30-40 embernek kell elhagynia otthonát - tett hozzá.

A tűzszerészek a robbanótest azonosítását és hatástalanítását vagy elszállítását csak a kiürítés után tudják megkezdeni.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a robbanótest az Eger-patak medréből került elő, a mederbe tervezett kerékpárút építése során, ezért a rendőrség kordonokkal zárta le a helyszínt, senkit sem engednek a közelbe. Ugyanakkor az autóforgalmat nem korlátozzák, mert az aknát a belvárosi sétálóövezet közepén találták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik a kultúráért felelős államtitkár, Halász János lesz L. Simon László utódja

Távozik posztjáról a hónap végén L. Simon László kultúráért felelős államtitkár, utóda Halász János, az Emmi eddigi parlamenti államtitkára lesz. Tovább olvasom