Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Világháborús robbanótestet találtak Érden

A német repeszgránátot csatornázási munkálatok közben fordította ki a földből egy munkagép.

Német repeszgránát az a robbanótest, amelyet hétfő délután csatornázási munkálatok közben találtak Érden. A lövedéket elszállítják, a lakosságvédelmi intézkedéseket megszüntették - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint egy 75 milliméteres német repeszgránátot és két lőszerhüvelyt találtak az érdi Páva utcában. Mivel a robbanótest szállítható állapotban van, a terület műszeres átvizsgálása után a közeli homokbányába viszik, és ott megsemmisítik - tette hozzá.

A kommunikációs tiszt közölte: a tűzszerészeti vizsgálat idejére lezárt Szajkó és Páva utcát megnyitották, a korábban kiürített 16 házba visszatérhettek a lakók.

Korábban írtuk:

Világháborús robbanótestet, vélhetően egy tüzérségi lövedéket találtak hétfő délután Érden - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta: a robbanótestet Érden a Páva utcában csatornázási munkálatok közben fordította ki a földből egy munkagép. A tűzszerészek még úton vannak a helyszínre, de a rendőrség már megkezdte a környező házak kiürítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosítja a filmtörvényt a kormány

Az előterjesztés többek között kiterjeszti a filmszakmai adókedvezmény igénybevételi lehetőségét és… Tovább olvasom